Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
25.10.2019 01:10

Okresný úrad chce znížiť odtok vody z Domaše


Domaša, ilustračná snímka (tasr)


Okresný úrad v Prešove chce znížiť odtok vody z Domaše. Dôvodom je klesajúca hladina vody z dôvodu klimatických a hydrologických podmienok.


Denne sa podľa vedúceho odboru starostlivosti o životné prostredie Okresného úradu Prešov Miroslava Benka znižuje o dva až tri centimetre.       

"Súčasný stav vodnej hladiny bol k 22. októbru na úrovni 155,17 metra nad morom. V záujme zmiernenia negatívneho dosahu hydrometeorologickej situácie na výšku hladiny, odbor starostlivosti o životné prostredie OÚ v Prešove po prerokovaní s dotknutými opätovne pristúpi k nariadeniu mimoriadnej manipulácie na vodnej stavbe (VS) Veľká Domaša, teda k zníženiu zaručeného odtoku. Dôjde k tomu pravdepodobne od 1. novembra 2019 a potrvá to do 30. mája 2020, respektíve do dosiahnutia hladiny na úrovni 158 metrov nad morom," uviedol Benko.       

Ako povedal, sú si vedomí, že dlhodobejšie pretrvávajú dni sucha, bez zrážok, preto chcú k tomu pristúpiť zodpovedne a nepodceniť nepriaznivý stav.       

"Chceme z našej strany urobiť všetky pozitívne kroky, aby v budúcnosti bola spokojnosť s naším prístupom k VS Veľká Domaša," dodal Benko.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.03.2019
Štát postaví v Richnave v okrese Gelnica základnú školu
Štát postaví v obci Richnava v okrese Gelnica školu, ktorej bude prostredníctvom okresného úradu aj jej zriaďovateľom.
viac
24.06.2020
OÚ patria pod MV, je prirodzené, že ich bude obsadzovať OĽaNO
Predseda SaS Richard Sulík nenamieta obsadzovanie pozícií prednostov okresných úradov (OÚ) hnutím OĽaNO. Hovorí, že politici dostali mandát od ľudí, preto by mali prevziať zodpovednosť za jednotlivé podriadené pozície.
viac
14.07.2021
Pomoc pre obete trestných činov je diskrétna a bezplatná
Na Okresnom úrade v Michalovciach v utorok oficiálne otvorili informačnú kanceláriu pre obete trestných činov ako detašované pracovisko obdobnej kancelárie v Košiciach.
viac
27.01.2023
Na Moste SNP znížili rýchlosť, riešiť budú jeho zlý technický stav
Na Moste SNP v Bratislave znížili pre autá maximálnu povolenú rýchlosť na 50 kilometrov za hodinu (km/h). Potvrdilo to hlavné mesto, ako správca mosta, i polícia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %