Nedeľa 08.09.2024
Dnes má meniny 
Miriama
°C
19.07.2024 04:05

Od pondelka začne v Trenčíne opäť fungovať pohotovosť pre dospelých


Ilustračná snímka Teraz.sk


V Trenčíne začne opäť prevádzku ambulantná pohotovostná služba pre dospelých. Ordinovať bude v pôvodných priestoroch aj v pôvodnom režime. TASR o tom informoval hovorca spoločnosti RZP Andrej Luprich.


Spoločnosť RZP podľa neho po tom, ako začiatkom júla Ministerstvo zdravotníctva SR zbytočne a bez predchádzajúcej komunikácie zastavilo konanie o vydanie nového povolenia na prevádzku ambulantnej pohotovostnej služby, požiadala ministerstvo o vydanie dočasného povolenia na prevádzku. Ministerstvo žiadosti vyhovelo.         

"V snahe vyjsť v ústrety pacientom sme niekoľkokrát kontaktovali Ministerstvo zdravotníctva SR a navrhli viacero riešení, aby sme pohotovosť pre občanov Trenčína mohli spustiť čo najskôr. Sme veľmi radi, že sa nám napokon podarilo dohodnúť na podmienkach. Pohotovosť pre dospelých v Trenčíne začne opäť ordinovať od pondelka 22. júla v pôvodných priestoroch na Jesenského 33," uviedol Luprich.         

Ambulantná pohotovostná služba nahrádza starostlivosť praktického lekára, funguje v pracovných dňoch od 16.00 do 22.00 h a počas víkendov a sviatkov od 7.00 do 22.00 h. Je určená pre pacientov, ktorým sa náhle zhoršil zdravotný stav, avšak nie sú v priamom ohrození života.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.08.2016
Trenčín si prenajme 25 parkovacích automatov za 200 000 eur
Mesto Trenčín si chce formou verejného obstarávania prenajať na päť rokov 25 parkovacích automatov spolu so súvisiacimi službami.
viac
16.12.2016
4. adventný koncert v Myjave
V poslednú adventnú nedeľu sa v Evanjelickom chráme Božom v Myjave predstaví spevácky zbor Cantilena a Police Brass Quintet Bratislava.
viac
25.06.2017
Trenčín, Nitra a Poprad získali certifikát mestského smart lídra
Inšpiráciou v smart technológiách je pre slovenské mestá fínske Oulu, ktoré patrí medzi svetovú špičku.
viac
03.04.2024
Pohotovosť pre deti a dorast v Dubnici zrušili, ošetria ich v Trenčíne
V Dubnici nad Váhom zrušili k 1. aprílu prevádzku ambulancie pohotovostnej služby pre deti a dorast. Pacientov ošetria vo Fakultnej nemocnici (FN) Trenčín. Informovala o tom FN Trenčín na svojej webovej stránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.28 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.07 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.65 %