Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
21.11.2019 11:10

Obyvatelia Holíča už môžu svoje požiadavky na mesto posielať aj cez aplikáciu


Ilustračná snímka, zdroj: Záhorí.sk


Mesto Holíč sprístupnilo občanom možnosť posielať svoje požiadavky a dotazy pre zástupcov mesta a mestských zamestnancov cez aplikáciu odkazprestarostu.sk.


Viacerí poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ) už dlhšiu dobu poukazovali na to, že mestu chýba komunikačný kanál, cez ktorý by mohli občania pružnejšie komunikovať s mestom a jeho zamestnancami. "Už v januári som predniesol návrh na zriadenie aplikácie. Dostal som ústny prísľub, že sa komunikácia zlepší. Ani po ôsmich mesiacoch sa to nezlepšilo, preto sme sa rozhodli zriadiť na zastupiteľstve dočasnú komisiu, ktorá vyberie najlepšie riešenie pre komunikačný kanál," uviedol pre TASR poslanec Štefan Duffek.       

Ako ďalej uviedol, po zriadení komisie sa ľady pohli a mesto sa rozhodlo využiť služby aplikácie odkazprestarostu.sk. "Mám pocit, že ak by sme komisiu nezriadili, stále by sme funkčnú aplikáciu na komunikáciu občan – mesto nemali," doplnil Duffek.       

"Informačných tokov je v súčasnosti veľmi veľa. Máme webovú stránku, stránku na sociálnej sieti, k dispozícii sú občanom aj samostatní referenti na mestskom úrade. Vzájomná komunikácia bola aj predtým zabezpečená. V súčasnosti je nová aplikácia zadarmo, ak by sa táto situácia zmenila a začalo by to byť spoplatnené, uvažovali by sme, či ju budeme využívať aj naďalej. Určite budeme vyžadovať aj na tomto nosiči, aby diskusia prebiehala slušne a korektne," informoval TASR primátor mesta Zdenko Čambal.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.07.2016
Obyvatelia môžu mestu zasielať podnety cez web i aplikáciu
Mesto Vranov nad Topľou sa zapojilo do portálu Odkazprestarostu.sk, ktorý umožňuje obyvateľom a návštevníkom mesta jednoducho a rýchlo nahlásiť problémy, ktoré ich trápia.
viac
02.03.2020
Vláda uvoľnila financie na výstavbu nového mosta v Ilave
Vládny kabinet schválil v stredu 26. februára 2020 uvoľnenie finančných prostriedkov na odstránenie starého a výstavbu nového mostného objektu ponad Vážsky kanál v Ilave.
viac
07.07.2021
Mestská polícia v Bratislave má nový web i mobilnú aplikáciu
Mestská polícia v Bratislave má novú webovú stránku i vlastnú mobilnú aplikáciu. Novinkou je aj možnosť prostredníctvom webu či aplikácie posielať polícii podnety, napríklad na zle zaparkované autá, či iné problémy v uliciach hlavného mesta.
viac
07.10.2023
Medzi mestom Holíč a Baťovým kanálom vznikla nová cyklotrasa
Výstavba 6,15 kilometra dlhého úseku Moravskej cyklotrasy číslo 7.3 sa začala v januári tohto roka, práce boli ukončené v septembri. Dielo v hodnote 921.000 eur bez DPH zrealizovala pre Trnavský samosprávny kraj spoločnosť Eurovia SK, informovala krajská samospráva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %