Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
18.06.2022 02:50

Obecné slávnosti pod Ostrým vrchom odštartujú letné oravské folklórne podujatia


Snímka zdroj: Dlhá nad Oravou


Letné folklórne podujatia na Orave odštartujú v sobotu večer obecné slávnosti pod Ostrým vrchom v Dlhej nad Oravou.


Za obec o tom informoval Miroslav Žabenský.       

Dvojdňový program sa začne dnes, v sobotu, o 20.00 h v centre obce diskotékou pre starších i mladších, v sprievodnom programe privítajú hostí z partnerskej obce Velká Polom v Českej republike. Nedeľný (19. 6.) program otvorí o 10.00 h v kostole sv. Ladislava svätá omša.       

"Obohatením a novinkou tohtoročných slávností bude prvý ročník súťaže O najchutnejší dlhánsky recept. Do súťaže sa môžu prihlásiť všetky šikovné kuchárky a gazdinky – i muži, ktorí do vyhradených priestorov areálu slávností do 13.00 h prinesú svoj napečený alebo uvarený tradičný sladký pokrm aj s receptom. O tých najchutnejších rozhodnú diváci verejnou ochutnávkou a hlasovaním," doplnil Žabenský.       

Program na pódiu sa začne o 13.30 h Stretnutím s piesňou a tancom, predstavia sa v ňom folklórne skupiny z Pucova, Medzibrodia nad Oravou, Dolného Kubína – Kňažej, Bzín, Žaškova a Dlhej nad Oravou. V profilovom programe hosťa slávností spoznajú diváci tanečné i hudobné podoby tradičnej kultúry Podpoľania v podaní folklórneho súboru Detva. Program ukončí hudobná skupina Lekra z Dolného Kubína.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.06.2018
Sériu podujatí Oravského folklórneho leta otvoria slávnosti v Dlhej nad Oravou
Sériu festivalov z ponuky Oravského kultúrneho leta v tomto roku otvoria Obecné slávnosti pod Ostrým vrchom v Dlhej nad Oravou. Tradičný dvojdňový kultúrny a športový program sa uskutoční v dňoch od 23. do 24. júna.
viac
02.08.2019
Letné slávnosti rudnianskej a belianskej doliny budú hostiť Diviaky nad Nitricou
Letné slávnosti rudnianskej a belianskej doliny na hornej Nitre budú tento rok hostiť Diviaky nad Nitricou. Podujatie 17. augusta ponúkne vystúpenia folkloristov či tradičné jedlá z regionálnej kuchyne. TASR o tom informovala Jana Hvojniková z Regionálneho kultúrneho centra (RKC) v Prievidzi.
viac
11.06.2020
TTSK zmodernizoval cestu medzi Šoporňou a Dlhou nad Váhom
Trnavský župan Jozef Viskupič uviedol do užívania zrekonštruovaný a zmodernizovaný úsek cesty II/573 medzi obcami Šoporňa a Dlhá nad Váhom. Obsahuje aj zabudované moderné bezpečnostné prvky.
viac
29.03.2023
V Dlhej nad Oravou zrekonštruovali priestory kultúrneho domu
Priestory kultúrneho domu v Dlhej nad Oravou v okrese Dolný Kubín v uplynulom období zrekonštruovali. Počas prác obnovili aj javisko a jeho technológiu za 39 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %