Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
01.03.2022 10:35

Obec pri známom jazere obnoví tretinu miestnych komunikácií


Snímka zdroj: (Región Hont).


V obci Počúvadlo v okrese Banská Štiavnica plánujú tento rok opraviť asi tretinu z celkovej dĺžky 1,5 kilometra miestnych komunikácií. Samospráva na to získala z Programu rozvoja vidieka prostredníctvom Miestnej akčnej skupiny (MAS) Zlatá cesta finančné prostriedky vo výške 25 000 eur.


„Pôjde o zhruba 500-metrový úsek najpoškodenejšej cesty od obecného úradu do dolnej časti obce,“ povedal starosta Dušan Triebušník. Podľa neho sa totiž v dedine v blízkosti rovnomenného jazera už viac ako desaťročie koná hojne navštevované podujatie Rozprávková dedina a putovanie rodín obcou po zničených cestách by už bolo takto nedôstojné. „Samozrejme, chceli sme týmto aj zlepšiť život našim občanom, ako aj návštevníkom obce,“ doplnil.

Podľa starostu je už ukončené aj verejné obstarávanie na zhotoviteľa rekonštrukcie, čaká sa len na schválenie zmluvy v Pôdohospodárskej platobnej agentúre (PPA).

Tento rok by chceli z vlastných zdrojov zrekonštruovať aj vežu hasičskej zbrojnice a pred zbrojnicu osadiť sochu patróna hasičov sv. Floriána. „Plánov je viac, ale vzhľadom na veľkosť našej obce nemôžeme mať prehnané očakávania,“ pripomenul Triebušník.

Realizáciu investičných plánov im v rokoch 2020 a 2021 prekazila pandémia nového koronavírusu. „Napriek tomu sme ukončili práce na vnútornej časti sociálnych zariadení pri kultúrnom dome v náklade asi 11 000 eur a tento rok chceme objekt aj zatepliť a omietnuť,“ doplnil starosta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.04.2022
Košice chcú tento rok investovať 10 miliónov eur do opráv ciest a chodníkov
Približne za desať miliónov eur chce mesto Košice v nasledujúcich týždňoch zrekonštruovať kilometre ciest a chodníkov v Košiciach, ktoré boli predtým dlhodobo zanedbávané.
viac
07.07.2022
PSK preinvestuje na opravu ciest a mostov v kraji viac ako 6,4 milióna eur
Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) zrekonštruuje viaceré úseky ciest a mosty v kraji. V stredu boli zhotoviteľom odovzdané na realizáciu.
viac
01.08.2022
Letné mesiace využilo mesto na rekonštrukcie ciest a chodníkov
Letné mesiace využila samospráva Trenčína na rekonštrukcie a opravy ciest a chodníkov. Práce realizuje vo viacerých častiach mesta. Informovala o tom hovorkyňa mesta Erika Ságová.
viac
09.08.2023
Krajská samospráva má naplánovanú obnovu ciest za viac ako 60 mil. eur
Prešovský samosprávny kraj (PSK) plánuje v roku 2023 opraviť mosty a cesty za viac ako 60 miliónov eur. Informovala o tom hovorkyňa kraja Daša Jeleňová s tým, že PSK na to využije vlastné a európske zdroje, ako aj financie z 30-miliónového úveru.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %