Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
02.11.2022 03:20

Obec povedie po 12 rokoch nová starostka, doriešiť chce problém s vodou


Na archívnej snímke budova obecného úradu v obci Klenovec v okrese Rimavská Sobota. Snímka zdroj: (tasr).


V Klenovci si obyvatelia v sobotných (29. 10.) komunálnych voľbách zvolili po 12 rokoch novú starostku. Zlatu Kaštanovú, ktorá viedla najväčšiu obec v okrese Rimavská Sobota od roku 2010, v obecnom úrade vystrieda Katarína Pribilincová.


Ako uviedla, medzi jej hlavné ciele patrí doriešenie problému s pitnou vodou.

"Bez mnohých vecí môžeme žiť, ale bez vody nikto neprežije," skonštatovala Pribilincová. Ako dodala, svoj volebný program považuje za splniteľný a chce, aby boli dvere na obecnom úrade otvorené pre všetkých občanov. Okrem dobudovania vodovodu a kanalizácie sa chce pokúsiť o obnovu kúpaliska, vybudovanie amfiteátra či cyklotrasy, ktorá by obec prepojila s mestom Hnúšťa. Na financovanie investičných projektov chce využívať výzvy na čerpanie prostriedkov z európskych zdrojov.

Pribilincová v súčasnosti pôsobí ako riaditeľka Špeciálnej základnej školy v Hnúšti. Ako priznala pre TASR, skúsenosti s komunálnou politikou zatiaľ nemá a uvedomuje si, že práca starostky si vyžaduje veľkú zodpovednosť. "Je veľmi náročná na nasadenie, vytrvalosť a manažérske schopnosti. No tak škola, ako aj život a rodina ma naučili, že zodpovedný prístup vedie k výsledkom," dodala Pribilincová.

Katarína Pribilincová zvíťazila v Klenovci so ziskom 62,35 percenta hlasov, doterajšiu starostku Zlatu Kaštanovú volilo 37,64 percenta zúčastnených voličov. Obe kandidovali ako nezávislé. Volebná účasť v obci dosiahla 48,58 percenta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.09.2019
V obci Tichý Potok sa starostkou stala Ľubica Zdravecká
Víťazkou doplňujúcich volieb na post starostu sa v obci Tichý Potok v okrese Sabinov stala Ľubica Zdravecká.
viac
05.10.2022
V spojených regionálnych voľbách je možné voliť len v obci trvalého pobytu
Špecifikom spojených volieb do orgánov samosprávy obcí a do orgánov samosprávnych krajov je, že volič môže voliť len v obci svojho trvalého pobytu. Hlasuje vo volebnom okrsku, v ktorého zozname voličov je zapísaný.
viac
25.10.2022
Ako prvé sa budú spracovávať hlasy za kraje, voliť budú v 2926 obciach
V sobotňajších (29. 10.) spojených samosprávnych voľbách sa ako prvé budú rátať a sumarizovať hlasy, ktorými si voliči vyberali predsedov a poslancov samosprávnych krajov. Šéfov samospráv i poslancov zastupiteľstiev budú voliť v 2926 obciach SR.
viac
09.01.2023
Nový starosta Furče chce pokračovať v začatých projektoch
Nový starosta druhej najväčšej košickej mestskej časti (MČ) Dargovských hrdinov, Dominik Babušík, chce pokračovať v rozbehnutých projektoch. Podľa neho je na mieste aj otázka kompetencií MČ.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %