Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
18.08.2016 11:05

O poriadok v meste sa stará 100 aktivačných pracovníkov


Snímka zdroj: (humencanonline.sk).


Poriadok v Humennom zabezpečuje 100 aktivačných pracovníkov. Každý deň sa starajú o udržiavanie čistoty v centre mesta zbieraním plastových fliaš, papiera a drobného odpadu z chodníkov a trávnatých častí.


"Ďalšie práce sa určujú podľa naliehavosti a v závislosti od ročného obdobia," informuje Katarína Víravcová z mestského úradu.      

Aktivační pracovníci sa starajú aj o rekreačné oblasti Hubková a Laborec. Vykonávajú tiež práce v rámci zlepšovania kultúrnych podmienok. Udržujú poriadok na verejnom kúpalisku, realizujú drobné opravy a údržbu na humenskom amfiteátri, ale aj poriadok a čistotu na cintoríne. "Opakovane odstraňujú čierne skládky, triedia tuhý komunálny odpad, čistia kanály a verejné priestranstvá, upravujú kríky a zeleň v meste," doplnila Víravcová.      

V jesenných mesiacoch pribudne ku každodenným prácam hrabanie opadaného lístia a odstraňovanie konárov. V zimnom období sa budú starať o odhŕňanie napadaného snehu z chodníkov patriacich pod správu mesta.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.07.2017
V Liptovskom Mikuláši si možno odpracovať dlh za zber smetí
„Dnes už nie je potrebné predvolávať na úrad neplatičov z domácností za zber komunálneho odpadu v meste,“ informovala Obecné noviny Viktória Čapčíková, hovorkyňa Mestského úradu v Liptovskom Mikuláši. „Sami prichádzajú na oddelenie miestnych daní a poplatkov so záujmom si dlh odpracovať.“
viac
09.02.2018
Do separácie odpadu sa v meste môžu zapojiť aj škôlkari
Do separácie odpadu v Humennom sa môžu zapojiť aj škôlkari. Mesto získalo na tieto aktivity príspevok vo výške približne 4000 eur v rámci Recyklačného fondu.
viac
30.01.2021
Sektor cestovného ruchu kolabuje a prepúšťa
Na každé jedno pracovné miesto v cestovnom ruchu je z pohľadu praxe naviazaných ďalších desať. Cestovný ruch na Liptove a vo Vysokých Tatrách kvôli pandémii kolabuje a vo veľkom prepúšťa. Najväčší zamestnávateľ v cestovnom ruchu ohlásil hromadné prepúšťanie.
viac
31.01.2022
Na skládke odpadu v Humennom by mohlo skončiť o 500 ton odpadu menej
Zavedením zberu biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu (BRKO) na celom území mesta Humenné by mohlo na skládke komunálneho odpadu skončiť v roku 2022 najmenej o 500 ton odpadu menej.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %