Utorok 22.10.2024
Dnes má meniny 
Sergej
°C
18.08.2016 11:05

O poriadok v meste sa stará 100 aktivačných pracovníkov


Snímka zdroj: (humencanonline.sk).


Poriadok v Humennom zabezpečuje 100 aktivačných pracovníkov. Každý deň sa starajú o udržiavanie čistoty v centre mesta zbieraním plastových fliaš, papiera a drobného odpadu z chodníkov a trávnatých častí.


"Ďalšie práce sa určujú podľa naliehavosti a v závislosti od ročného obdobia," informuje Katarína Víravcová z mestského úradu.      

Aktivační pracovníci sa starajú aj o rekreačné oblasti Hubková a Laborec. Vykonávajú tiež práce v rámci zlepšovania kultúrnych podmienok. Udržujú poriadok na verejnom kúpalisku, realizujú drobné opravy a údržbu na humenskom amfiteátri, ale aj poriadok a čistotu na cintoríne. "Opakovane odstraňujú čierne skládky, triedia tuhý komunálny odpad, čistia kanály a verejné priestranstvá, upravujú kríky a zeleň v meste," doplnila Víravcová.      

V jesenných mesiacoch pribudne ku každodenným prácam hrabanie opadaného lístia a odstraňovanie konárov. V zimnom období sa budú starať o odhŕňanie napadaného snehu z chodníkov patriacich pod správu mesta.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.10.2019
Zvýšenie poplatku za odpad o šesť eur podľa riaditeľa TS stačiť nebude
Zvýšenie miestnych daní a poplatkov za komunálny odpad schválili humenskí poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ) prijatím všeobecne záväzného nariadenia na svojom zasadnutí v stredu 23. októbra.
viac
30.01.2021
Sektor cestovného ruchu kolabuje a prepúšťa
Na každé jedno pracovné miesto v cestovnom ruchu je z pohľadu praxe naviazaných ďalších desať. Cestovný ruch na Liptove a vo Vysokých Tatrách kvôli pandémii kolabuje a vo veľkom prepúšťa. Najväčší zamestnávateľ v cestovnom ruchu ohlásil hromadné prepúšťanie.
viac
13.04.2021
Aktivita Každé vrece sa ráta sa stretla s pozitívnou odozvou
Jarné upratovanie, v rámci ktorého už tradične poskytujú Technické služby mesta Humenné k dispozícii veľkokapacitné kontajnery na komunálny odpad vo všetkých lokalitách mesta, spojila samospráva tento rok s výzvou "Každé vrece sa ráta".
viac
21.04.2021
Zo Sídliska III vyviezli za štvrťrok takmer 40 ton kuchynského odpadu
Pilotný projekt zberu kuchynského odpadu z domácností, ktorý od 1. januára tohto roka zaviedla samospráva mesta Humenné na najväčšom mestskom sídlisku, sa medzi jeho obyvateľmi stretol s pozitívnou odozvou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.42 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.00 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.58 %