Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
29.03.2022 03:20

NSK udelí za rok 2021 ocenenie štyrom osobnostiam


Na archvnej snímke slovenská strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková sa teší na pódiu zo zisku zlatej medaily po triumfe vo finále trapu na XXXII. letných olympijských hrách v Tokiu. Snímka zdroj: (tasr).


Nitriansky samosprávny kraj (NSK) udelí za rok 2021 ocenenia štyrom osobnostiam. Nominácie na svojom pondelkovom rokovaní schválili aj krajskí poslanci.


Za mimoriadne športové výkony, dosiahnuté výsledky a medailové umiestnenia a tiež za reprezentáciu Nitrianskeho kraja na Slovensku i v zahraničí získa Cenu NSK reprezentantka v športovej streľbe Zuzana Rehák-Štefečeková. Ocenená bude aj dlhoročná členka umeleckého súboru DAB v Nitre, divadelná a filmová herečka Žofia Martišová. „Cenu NSK získa za celoživotné zásluhy v oblasti divadelného a filmového umenia,“ uvádza sa v zdôvodnení návrhu na ocenenie.

Kraj udelí cenu aj bývalému reprezentantovi Československa a Slovenska v atletike, slovenskému rekordérovi v hode diskom, trénerovi a členovi atletickej Siene slávy Ladislavovi Petrovičovi. „Ocenený bude za jeho celoživotné zásluhy a osobný prínos v oblasti rozvoja športu, dosiahnuté výsledky a medailové umiestnenia,“ uviedol NSK.

Poslanci na svojom pondelkovom rokovaní rozhodli, že in memoriam udelia Cenu NSK aj dlhoročnému krajskému poslancovi, bývalému ministrovi školstva a pedagógovi Lászlóovi Szigetimu. „Predovšetkým za jeho dlhoročné pôsobenie v regionálnej politike a za zásluhy v školstve a vzdelávaní,“ uviedol krajskí poslanec Iván Farkas, ktorý ocenenie navrhol. „Ja som ho dlhé roky poznal, bol to veľmi korektný človek, ktorý dokázal riešiť problémy s pokojom džentlmena. Mal veľa múdrych a rozumných nápadov a riešení. Určite je to osobnosť, ktorá si zaslúži ocenenie NSK,“ skonštatoval predseda NSK Milan Belica.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.01.2019
V Nitre udelia ocenenia najlepším dobrovoľníkom
Mesto Nitra v spolupráci s Nitrianskym centrom dobrovoľníctva (NCD) udelí aj tento rok ocenenia najlepším dobrovoľníkom.
viac
04.08.2021
Nominujte osobnosti na ocenenia Bratislavského kraja
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) otvára možnosť navrhnúť výnimočné osobnosti na získanie ocenení za rok 2021. Nominácie môžu podať obyvatelia kraja, občianske združenia či iné organizácie so sídlom v Bratislavskom kraji. Uzávierka návrhov na kandidátov je 20. septembra.
viac
19.08.2021
Nominujte osobnosti Prešovského kraja
V rámci udeľovania Ceny Prešovského samosprávneho kraja kraj plánuje oceniť významné osobnosti či kolektívy regiónu súčasne za roky 2020 a 2021. Kým laureáti za vlaňajší rok sú už známi, nominácie pre aktuálny ročník sú otvorené, a to aj pre verejnosť. Uzávierka ich návrhov je 30. septembra.
viac
31.01.2022
Mesto Piešťany chce oceniť osobnosti roka 2021
Mesto Piešťany chce oceniť osobnosti, ktoré výrazne prispeli k jeho rozvoju v sociálnej, kultúrnej a environmentálnej oblasti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %