Pondelok 16.09.2024
Dnes má meniny 
Ľudmila
°C
03.09.2024 10:05

Nová materská škola v Chorvátskom Grobe prináša 96 nových miest


Snímka zdroj: Bratislavský samosprávny kraj


Nová materská škola na Jadranskej ulici v Chorvátskom Grobe prináša 96 nových miest pre deti. Slávnostne ju otvorili tento týždeň. Projekt prichádza ako reakcia na kritický nedostatok kapacít v materských školách a školách v Bratislavskom kraji.


Informoval o tom riaditeľ odboru komunikácie a marketingu Úradu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Michal Feik. "Mestá a obce v Bratislavskom kraji ešte donedávna trápil nedostatok kapacít základných a materských škôl. Úrad Bratislavského samosprávneho kraja sa tejto témy ujal napriek tomu, že nejde o našu priamu kompetenciu," uviedol predseda BSK Juraj Droba. Podotkol, že v Chorvátskom Grobe už v minulosti realizovali projekt rozšírenia kapacít základnej školy v hodnote tri milióny eur.         

Zároveň okrem nových tried zriadili aj nový detský ihriskový areál a upravené okolie školy. "Nová škôlka na Jadranskej ulici je nielen krásna a moderná, ale jej uvedením do prevádzky sme mohli vyhovieť všetkým žiadateľom o umiestnenie detí vrátane trojročných," priblížila starostka Chorvátskeho Grobu Vladimíra Vydrová.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.08.2016
Ministerstvo pôdohospodárstva vydá na jeseň novú výzvu
MPRV ako riadiaci orgán pre IROP vydá na jeseň výzvu, ktorá sa bude týkať zvýšovania kapacít materských škôl.
viac
03.11.2016
V škôlkach pribudnú tisíce miest, ministerstvo spúšťa novú výzvu
Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) spúšťa výzvu na zvýšenie kapacít infraštruktúry materských škôl. Vyčlenených je spolu 79,8 milióna eur. Pre škôlkarov pribudnú tisíce miest.
viac
02.08.2017
Nová škola je postavená, chýbajú však peniaze na jej zaplatenie
V Chorvátskom Grobe skolaudovali v posledných júlových dňoch novú modulovú školu s jedálňou. Obci však chýba viac ako milión eur potrebných na zaplatenie celého diela, ktorého súčasťou je aj škôlka a priľahlý areál.
viac
02.09.2018
V Dúbravke otvoria novú Materskú školu Bullova
V bratislavskej Dúbravke otvorí mestská časť v spolupráci s Bratislavským samosprávnym krajom (BSK) v prvý školský deň (3. 9.) Materskú školu Bullova. Ide o jedinečný školský projekt na celom Slovensku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %