Pondelok 20.05.2024
Dnes má meniny 
Bernard
°C
13.05.2016 11:24

Nočné objavovanie predstaví františkánov


Františkánsky kostol sv. Jozefa. Snímka: (mapio.net).


Počas najbližšieho víkendu sa verejnosť môže dostať na miesta, ktoré sú bežne neprístupné.


V rámci Nočného objavovania Prešova vpustia návštevníkov za brány kláštora príslušníci Rehole menších bratov – františkánov, ktorí spravujú tiež Františkánsky kostol sv. Jozefa v Prešove.       

Nočné objavovanie františkánov sa bude konať v sobotu aj v nedeľu 14. a 15. mája v rovnakom čase so začiatkom o 20:30 hod. Organizátori stretnutie tentoraz naplánovali na Františkánskom námestí, nie pred mestským informačným centrom, ako ostatné prehliadky v rámci Objavovania Prešova.       

Nočné objavovanie sa koná po tretí raz a jeho organizátorom je Urbanika n.o. a mesto Prešov.       

"V tichu noci, pri netradičnom osvetlení, za zvukov organovej hudby, s malými divadelnými scénkami a za účasti samotných františkánov predstavia históriu a pozoruhodnosti Františkánskeho kostola a kláštora. Po skončení podujatia mnísi pozvú účastníkov podujatia do priestorov, kam sa bežne návštevníci nedostanú. Uvidia nielen kryptu, refektár, podzemnú časť kláštora, ale aj nové, zatiaľ nezverejnené miesta," uviedla hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.09.2016
Prešov sa rozhodol pristúpiť k iniciatíve Dohovor primátorov a starostov
Znižovanie energetickej náročnosti, využívanie obnoviteľných zdrojov a podpora inovácií v tejto oblasti sú hlavné piliere iniciatívy Dohovoru primátorov a starostov, ku ktorej sa rozhodlo pristúpiť aj mesto Prešov.
viac
26.01.2019
Mesto prijíma nominácie na Cenu mesta a Opálové zrnko
Prešovčania sa môžu podieľať na tom, kto získa Cenu mesta Prešov a Opálové zrnko mesta Prešov za uplynulý rok. Návrhy na laureátov verejných ocenení mesta Prešov musia byť podané písomne a adresované Mestskému úradu v Prešove do konca februára.
viac
28.01.2020
Rekonštrukcia expozície v kryptách pod františkánskym kostolom v Malackách
Krypty pod františkánskym kostolom sú po kaštieli druhou najnavštevovanejšou pamiatkou v Malackách. S obľubou ich spoznávajú všetky generácie, od najmenších škôlkarov až po seniorov.
viac
19.06.2020
Spomienka na 70. výročie „Akcie K"
Trnavský archív pozýva v sobotu (20. 6.) na podujatie venované pamiatke obetiam komunistickej likvidácie mužských rehoľných rádov v roku 1950 /Akcia K/.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %