Pondelok 13.05.2024
Dnes má meniny 
Servác
°C
27.11.2023 02:05

Noc nádejí opäť pomáhala detskej onkológii: vyzbieralo sa 237 tisíc eur


Ilustračná snímka


Nadácie Kvapka nádeje, s ktorou má Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) podpísané Memorandum o spolupráci, pripravila už 14. ročník televízneho benefičného galavečera Noc nádejí, na ktorý prijal pozvanie aj predseda ZMOS Jozef Božik.


„Veľmi si vážim pozvanie na úžasný galavečer, ktorý bol plný emócií a dôkazov, že okolo nás žijú úžasní ľudia. Veď na pódiu sa stretli tí ľudia, ktorým život zachránila transplantácia kostnej drene, so svojimi darcami kostnej drene. Išlo o neskutočne silné príbehy, ktoré človeka utvrdili v tom, že zdravie je to najcennejšie, čo máme. Vedel som, že Nadácia Kvapka nádeje spolu s vynikajúcimi zdravotníkmi odvádza nádhernú prácu pre záchranu životov a galavečer ma v tom len utvrdil. Spolupráca medzi ZMOS a Nadáciou Kvapka nádeje bude ešte väčšia, o čom sa verejnosť presvedčí nielen na ďalšom ročníku Noci nádeje,“ prezradil predseda ZMOS Jozef Božik.

Predseda ZMOS sa počas podujatia, ktoré v sobotu 25. novembra 2023 vysielala RTVS v priamom prenose na Jednotke, stretol aj s vedúcimi predstaviteľmi Nadácie kvapky nádeje i českej Nadace kapka naděje Michalom Kaľavským, Vendulou Pizingerovou (zakladateľka Nadace Kapka naděje) a Ditou Loudilovou. Nadviazali tak na nedávny online rozhovor o ďalšej medzinárodnej spolupráci.

Počas televízneho benefičného galavečera sa na pomoc detskej onkológii vyzbierala suma 237 815 eur. Galavečer navštívil aj predseda Národnej rady Slovenskej republiky Peter Pellegrini i podpredseda vlády pre Plán obnovy a odolnosti a využívanie eurofondov Peter Kmec.

Záznam z Noci nádejí 2023 si pozrite TU.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.09.2016
Čermeľ ožije svetlami, parou a hudbou
Noc svetiel na detskej železnici v Košiciach už tradične v prvú októbrovú sobotu (1.10.) ponúkne mimoriadne nočné jazdy a zaujímavý program.
viac
27.09.2017
Čermeľ opäť ožije svetlami, tancom a hudbou
Noc plnú pary, hudby, svetiel, akrobacie a tanca ponúkne Košická detská historická železnica 30. septembra počas Noci svetiel.
viac
03.12.2022
Michalovce pomôžu ľuďom bez domova zvládnuť mrazivé zimné noci
Mesto poskytne počas zimy prístrešie pre ľudí bez domova. Na Staničnej ulici, v blízkosti Útulku Slovenského Červeného kríža, dalo mesto Michalovce postaviť celtový stan pre ľudí bez prístrešia. Túto službu mohli bezdomovci využiť aj v minulosti, v rokoch 2016 až 2019.
viac
19.10.2023
SIEA: Hľadajú ľudí, ktorí chcú pomáhať svojim regiónom
V Slovenskej inovačnej a energetickej agentúre hľadajú ľudí, ktorí chcú pritom svojim regiónom pomôcť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %