Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
01.10.2019 10:20

Nitra sa zapojila do výzvy na výstavbu národného hokejového štadióna


Ilustračná snímka, zdroj: hokejportal


Mesto Nitra sa zapojilo do výzvy na výstavbu národného hokejového štadióna. Celú investíciu má zabezpečiť Slovenský zväz ľadového hokeja a štát. Mesto už vypracovalo zámer, ponúklo vhodné pozemky a tiež spolufinancovanie chodu štadiónu vo výške, akú si dnes vyžaduje prevádzka súčasného zimnéh


Podľa viceprimátora Daniela Balka je Nitra hokejovým mestom s množstvom fanúšikov a moderný národný štadión si zaslúži. „Preto sme sa rozhodli na výzvu SZĽH zareagovať aj napriek tomu, že sme mali na prípravu iba 20 dní, čo je veľmi krátky čas. Berieme to tak, že zo strany SZĽH nešlo iba o symbolickú, ale reálnu výzvu a zväz k nej tak bude aj pristupovať,“ povedal Balko.       

Ako pripomenul, Nitra dokázala v priebehu niekoľkých dní ponúknuť SZĽH ucelenú projektovú štúdiu s vizualizáciou i s majetkovo a právne usporiadanými pozemkami s napojením na dopravnú infraštruktúru. „Súčasný zimný štadión a jeho okolie nebolo možné pre tento zámer využiť, pretože národný hokejový štadión počíta s kapacitou 13.000 ľudí s priestormi pre hotel, reštaurácie a ďalšie zázemie. To všetko by sa na mieste dnešného štadiónu nedalo vybudovať,“ vysvetlil Balko.       

Podľa jeho slov na výzvu SZĽH okrem Nitry zareagovala aj Banská Bystrica, Zvolen a Žilina. „Niekedy v polovici októbra by malo byť verejné vypočutie žiadateľov a potom by sme mali vedieť viac,“ dodal Balko.    

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.01.2017
UKF sa stala odborným garantom digitalizácie slovenských ľudových piesní
Univerzita Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre sa bude podieľať na digitalizácii slovenských ľudových piesní z konca 19. storočia.
viac
19.02.2021
Starosta R. Kusý si vie predstaviť veľké vakcinačné centrum na NFŠ
Starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf Kusý si vie predstaviť, že by vakcinačné centrum v rámci hlavného mesta vzniklo v priestoroch Národného futbalového štadióna (NFŠ).
viac
07.12.2021
Mesto chce udržať hokejovú extraligu v Prešove
Budúcnosť extraligového hokejového klubu HC Grotto Prešov na prešovskom zimnom štadióne je vážne ohrozená. Majiteľ klubu dlhodobo odmieta podpísať nájomné zmluvy, hoci priestory plnohodnotne využíva, čo mesto Prešov nemôže ďalej tolerovať.
viac
02.08.2023
Mestá a obce v NSK môžu kraj požiadať o dotáciu na svoj rozvoj
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) už zverejnil výzvu na predkladanie žiadostí, v ktorých môžu mestá a obce požiadať o dotáciu na svoj rozvoj.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %