Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
11.04.2022 11:40

Nitra dotáciami podporí vzdelávanie mladých ľudí


Ilustračná snímka: (tasr).


Nitrianska radnica zverejnila výzvu, v rámci ktorej môžu organizácie v meste získať dotácie na formálne i neformálne vzdelávanie mládeže. Ako informoval magistrát, žiadosti je nutné poslať do 30. apríla.


Podporia projekty, ktoré sú zamerané na aktívnu prácu s mladými ľuďmi. „Ide napríklad o prevenciu šikany, drogových a iných závislostí či o prácu so znevýhodnenými skupinami mladých ľudí. Podporu môže získať aj vzdelávanie formou voľnočasových aktivít či postupy zamerané na zmenu tradičnej školy na modernú,“ informoval magistrát.

Mesto v dotačnej schéme myslelo aj na aktuálne problémy mladých ľudí. Je preto pripravené podporiť aktivity zamerané na zlepšenie duševného zdravia a zvládnutia izolácie mládeže počas pandémie a tiež zámery v oblasti výchovy a vzdelávania, ktoré sú spojené s konfliktom na Ukrajine a utečeneckou krízou.

Ako pripomenul mestský úrad, projekty sa budú posudzovať prostredníctvom online formulára. Každý bude členmi komisie hodnotený podľa piatich hodnotiacich kritérií, najviac môže získať 50 bodov. „O pridelení dotácie konkrétnym žiadateľom rozhoduje Mestské zastupiteľstvo v Nitre,“ pripomenul magistrát.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.02.2019
Rada mládeže Slovenska hľadá zástupcov SR na medzinárodné konferencie
Na medzinárodných konferenciách Európskeho dialógu s mládežou by mal zaznieť aj názor prezentujúci postoj slovenskej mládeže. Rada mládeže Slovenska (RmS) preto hľadá hlasy zo Slovenska, zástupcov SR na medzinárodných konferenciách, ktoré sa uskutočnia v najbližších 18 mesiacoch.
viac
29.12.2021
Obce a mestá môžu získať dotáciu na multifunkčné športové haly
Obce a mestá môžu získať dotáciu na multifunkčné športové haly. Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR vyčlenilo na zámer 12 miliónov eur.
viac
09.04.2022
Nitra podporí dotáciami vzdelávanie mladých ľudí
Nitrianska radnica zverejnila výzvu, v rámci ktorej môžu organizácie v meste získať dotácie na formálne i neformálne vzdelávanie mládeže. Ako informoval magistrát, žiadosti je nutné poslať do 30. apríla.
viac
02.08.2023
Mestá a obce v NSK môžu kraj požiadať o dotáciu na svoj rozvoj
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) už zverejnil výzvu na predkladanie žiadostí, v ktorých môžu mestá a obce požiadať o dotáciu na svoj rozvoj.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %