Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
06.03.2023 04:15

Nitra chce od polovice marca rozbehnúť viaceré investície


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Nitra začne po zimnej stavebnej uzávere pracovať na viacerých investičných akciách. Ako informoval mestský úrad, po 15. marci sa bude pokračovať v už začatých stavebných prácach i na nových projektoch.


V rámci rozbehnutých investícií chce radnica pokračovať v revitalizácii mestského lesu Borina, v obnove Starého parku a Nového parku i Brezového hája. V priebehu niekoľkých týždňov má byť tiež odovzdané stavenisko firme, ktorá bude stavať podjazd pod Univerzitným mostom, aby sa prepojili cyklistické trasy na nábreží rieky Nitra. "Bude sa pokračovať aj v rekonštrukcii pešej lávky nad železnicou, v prácach na cyklotrase Mlynárce - Diely - Klokočina a v revitalizácii hradného kopca," uviedol magistrát.

V rámci nových investícií chce radnica vybudovať workoutové ihrisko v Párovských hájoch, parkovisko na Bazovského ulici, rekonštruovať chodník na Mostnej ulici i most na Ulici Medzi vodami a ďalšie komunikácie v meste. Začať sa má tiež prvá etapa prác na novej obradnej sieni v mestskej časti Dolné Krškany i úpravy Kina Lipa či práce v okolí Domu smútku v Horných Krškanoch. Ako informoval mestský úrad, v balíku nových investícií je aj sedem detských ihrísk.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.01.2018
Mesto Stropkov vlani preinvestovalo takmer dva milióny eur
Stropkovský primátor Ondrej Brendza hodnotí uplynulý rok ako úspešný. Mesto z vlastných prostriedkov investovalo do rozvoja takmer 1,5 milióna eur.
viac
15.01.2021
Na budovanie ďalších úsekov cyklotrás chce župa využiť eurofondy
Výstavbu dvoch nových samostatných úsekov cyklotrás má župa v pláne financovať vďaka nenávratným finančným príspevkom (NFP), o ktoré sa bude uchádzať v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
05.11.2021
Nové Mesto pokračuje v revitalizácii zelene na svojom území
Bratislavské Nové Mesto pokračuje v revitalizácii zelene na svojom území. Staré dreviny, ktoré by mohli byť zároveň nebezpečné pre svoje okolie, nahrádza novými stromami. Takýto ozdravný proces sa týka viacerých lokalít. Informuje o tom mestská časť.
viac
31.05.2023
Nitra si vezme desaťmiliónový úver na investičné akcie
Mesto Nitra si vezme desaťmiliónový úver určený na financovanie investičných akcií. Radnica pôvodne uvažovala o pôžičke vo výške piatich miliónov eur, mestskí poslanci však na svojom májovom rokovaní rozhodli, že si mesto požičia dvojnásobok.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %