Štvrtok 19.09.2024
Dnes má meniny 
Konštantín
°C
09.09.2024 02:10

Nad Revúcou dokončujú výstavbu 20 metrov vysokej rozhľadne


Snímka zdroj: TASR


Na svahu Šturmanovej hory nad mestom Revúca finišuje výstavba 20 metrov vysokej rozhľadne. Prvá vyhliadková veža v okolí by mohla byť pre verejnosť otvorená ešte túto jeseň. Na sociálnej sieti o tom informovala samospráva.


Otvorenie rozhľadne nad Revúcou je naplánované v druhej polovici októbra. Samospráva chce podujatie spojiť aj so spoločným výstupom s turistami. "V tomto momente by sme vás chceli požiadať o trpezlivosť, pretože výstavba stále prebieha. Zároveň vás prosíme o rešpektovanie zákazu výstupu na rozhľadňu a vstup motorovými vozidlami do lesa," uviedlo mesto.         

Na výstavbu rozhľadne získali Mestské lesy Revúca dotáciu vo výške 40.000 eur. Ako vlani pre TASR uviedol konateľ spoločnosti Ladislav Szabó, celkové náklady na realizáciu projektu budú predstavovať asi 100.000 eur. Výstavba rozhľadne má byť dofinancovaná zo zdrojov mestských lesov.         

Šturmanova hora sa nachádza medzi dolinami tokov Muráň a Zdychava severne od mesta Revúca. Rozhľadňa návštevníkom ponúkne výhľady na Revúcu, dolinu rieky Muráň i vrcholy Slovenského rudohoria. Zámerom samosprávy je v budúcnosti k rozhľadni vybudovať aj náučný chodník či cyklotrasu.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.01.2018
Rozhľadňa na Kamennej hore dostáva novú podobu
Drevená rozhľadňa vysoká 9,6 metra v Bardejove, smerom na Bardejovské kúpele, má potenciál stať sa novou atrakciou regiónu. Uviedol to riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) "ŠARIŠ" - Bardejov Radomír Jančošek.
viac
08.03.2018
Rozhľadňu Kamenná hora Bardejov vynovili
Nové náučné tabule a ohnisko robia radosť najmä rodinám s deťmi, ktoré pri rozhľadni často trávia voľné chvíle.
viac
08.09.2022
Výstavba rozhľadne nad cyklotrasou sa posúva
Madunice v okrese Hlohovec sa v súčasnosti vzďaľujú svojmu cieľu vybudovať vo svojom katastri rozhľadňu. Má vyrásť nad budúcou cyklotrasou, ktorá bude mostom ponad Váh spájať obec so susednými Koplotovcami.
viac
28.10.2022
Nad obcou začala výstavba 35 metrov vysokej vyhliadkovej veže
Nad obcou Kluknava v Gelnickom okrese začali v týchto dňoch s výstavbou vyhliadkovej veže Green Point.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %