Sobota 28.09.2024
Dnes má meniny 
Václav
°C
26.09.2024 11:10

Nadácia EPH darovala nemocniciam nové ultrasonografické prístroje


Snímka zdroj: ŽSK


Zástupcovia štyroch nemocníc a jednej polikliniky v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK si prevzali nové ultrasonografické prístroje v hodnote 250-tis.eur od Nadácie EPH.


Spolu 5 diagnostických ultrazvukových prístrojov dnes odovzdali zástupcovia Nadácie EPH zástupcom našich zdravotníckych zariadení. Využívať ich budú pacienti Liptovskej nemocnice s poliklinikou v Liptovskom Mikuláši, Kysuckej nemocnice s poliklinikou v Čadci, Hornooravskej nemocnici s poliklinikou Trstenej, Oravskej poliklinike Námestovo a Dolnooravskej nemocnici s poliklinikou v Dolnom Kubíne na rádiologických pracoviskách.

Silvia Pekarčíková, riaditeľka odboru zdravotníctva ŽSK: „Je to obrovská pomoc a podpora pre naše nemocnice a polikliniku. Je pre nás vzácne, že sa rozhodli podporiť nás, práve týmto spôsobom.“

Gabriel Beer, predseda správnej rady Nadácie EPH: „Je v našom záujme aby sme ľuďom v tomto kraji zlepšili život. Aktívne sme komunikovali s odborom zdravotníctva ŽSK a po ich analýze sme sa rozhodli pre ultrasonografické prístroje, ktoré efektívne pomôžu lekárom aj pacientom.“

Prostredníctvom vysokokvalitných ultrasonografických prístrojov je možné podrobnejšie a detailnejšie snímať vnútorné časti tela.

Erika Jurinová, predsedníčka ŽSK odovzdala zástupcom Nadácie EPH ďakovný list a poďakovala za ich podporu. „Situácia v zdravotníctve nie je jednoduchá a to sa týka aj našich nemocníc. Neustále vynakladáme a hľadáme zdroje na modernizáciu a prístrojové vybavenie. Bohužiaľ, nevieme sa spoľahnúť na eurofondy a výzvy, preto je pre nás veľmi vzácna každá podpora toho, čo potrebujeme. Ďakujem Nadácii EPH za nákup prístrojov, ktoré zlepšia diagnostiku našich pacientov. Táto podpora je pre nás veľmi dôležitá, lebo je zároveň ocenením práce, ktorú na poli zdravotníctva v kraji robíme.“

Autor: (ts-ŽSK, Eva Lacová)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.07.2020
Káčer úspešne dorazil do cieľa v Pezinku
Siedmy ročník charitatívneho podujatia Káčer na bicykli sa po siedmich dňoch skončil. Správca Nadácie TA3 prešiel počas týždňa banskými obcami a mestami od Spiša cez Gemer do Ľubietovej, Banskej Štiavnice a Novej Bane, aby úspešne došiel do cieľa v Pezinku.
viac
03.10.2020
Do krajských nemocníc dorazili nové pľúcne ventilátory
Nemocnice v správe Žilinského samosprávneho kraja získali vzácne prístroje na liečbu pacientov s pľúcnymi ťažkosťami. Jedenásť pľúcnych ventilátorov kraju darovalo Ministerstvo zdravotníctva SR.
viac
27.12.2021
Nadácia Kia Slovakia podporila pracovníkov COVID oddelení v žilinskom regióne
Nadácia Kia Slovakia pokračuje v podpore zdravotníctva aj počas tretej vlny pandémie ochorenia COVID-19. Tento raz svoju pozornosť zamerala na zdravotníkov pracujúcich na COVID oddeleniach.
viac
29.12.2021
KSK prerozdelí neverejným poskytovateľom sociálnych služieb dar 350 000 eur
Nadácia Košického samosprávneho kraja (KSK) prerozdelí neverejným zariadeniam sociálnych služieb dar vo výške 350 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.05 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %