Utorok 21.05.2024
Dnes má meniny 
Zina
°C
07.01.2023 11:00

Na trojkráľovom behu obcou sa zúčastnilo 113 dospelých bežcov a 63 detí


Muži, ženy a aj deti sa zúčastnili na piatkovom Trojkráľovom behu obcou Kriváň v Detvianskom okrese. FOTO TASR - Silvia Tannhauserová


Muži, ženy a aj deti sa zúčastnili na piatkovom Trojkráľovom behu obcou Kriváň v Detvianskom okrese. Ako TASR za organizátorov potvrdil Mário Chlebničan, dospelých bežcov bolo 113 a detí 63, čo je spolu 176 účastníkov.


Doplnil, že tento rok prišlo bežať obcou doteraz najviac účastníkov. "Počasie nám vyšlo, štvrtý ročník akcie organizovali krivánski dobrovoľní hasiči s obcou," spresnil.       

Ako prvý dobehol do cieľa 26-ročný bežec Matej zo Zvolenskej Slatiny. Spomenul, že trénuje v rámci detvianskeho športového klubu, ktorý združuje bežcov viacerých vekových kategórií. Poznamenal, že v piatok sa rozhodol podporiť obecné podujatie a do cieľa dobehol za necelých 30 minút. Na behu sa v piatok zúčastnila aj 33-ročná Eva z Detvy, ktorá je tiež súčasťou detvianskeho bežeckého športového klubu. V kategórii do 40 rokov sa umiestnila na prvom mieste. "Trať bola pekná, zadarmo však tá medaila nebola, kopec dal o sebe vedieť. Bola to vydarená akcia, v cieli nám chutili guláš a aj punč. Už sa tešíme na ďalší ročník," zhodnotila. Medailu si domov odniesla aj jej dvojročná dcéra Eva, ktorá bežala v kategórii do šesť rokov.       

Trať pre dospelých merala 8,1 kilometra, detská trať mala jeden kilometer.            

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.01.2017
Radnica plánuje v tomto roku investovať takmer 3,8 milióna eur
Liptovskohrádocká samospráva plánuje v tomto roku investovať do zveľadenia mesta takmer 3,8 milióna eur. Najviac finančných prostriedkov je nasmerovaných do revitalizácie mestských športovísk pre deti a mládež.
viac
06.03.2018
Športová akadémia je otvorená každému, kto sa chce hýbať
V polovici februára 2018 sa na rokovaní Rady Združenia miest a obcí Slovenska zúčastnil aj olympionik Matej Tóth. Prezentoval svoju športovú akadémiu, ktorá v súčasnosti pôsobí na 78 školách a teší sa záujmu viac ako 1200 detí.
viac
07.06.2019
Súťaž Skutok pre mokraď vyhrali Hôrčatá
Záverečnú sprievodnú súťaž školského programu Na túru s Naturou – Skutok pre mokraď vyhrala prieskumná skupina Hôrčatá zo Základnej školy v obci Hôrka.
viac
28.10.2019
Popri okresnej Detve sa v obci Kriváň stavia najviac nájomných bytov
V súčasnosti naplno beží výstavba už štvrtej nájomnej bytovky, v ktorej bude 16 bytov, a v príprave je aj stavba ďalšej s 18 bytmi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %