Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
25.11.2019 08:05

Na Starom zámku v Banskej Štiavnici sa uskutoční tradičné Stretnutie generácií


Ilustračný výrez plagátu


Návštevu galérie aj posedenie pri kultúrnom programe prinesie podujatie Stretnutie generácií, ktoré sa v stredu (27. 11.) uskutoční v Rytierskej sále Starého zámku v Banskej Štiavnici.


"Podujatie začne o 9.00 h na Námestí svätej Trojice, odkiaľ sa zúčastnení presunú na prehliadku aktuálnych komorných výstav v Galérii Jozefa Kollára," informoval vedúci oddelenia histórie Slovenského banského múzea (SBM) Daniel Harvan.       

Následne budú podľa jeho slov kroky hostí smerovať do Rytierskej sály Starého zámku, kde budú môcť zhodnotiť prácu študentov Strednej odbornej školy služieb a lesníctva a potešiť sa pri bohatom kultúrnom programe.       

Kultúrny program zabezpečia deti z Materskej školy na ulici 1. mája (členovia súboru Permoník), študenti Základnej školy Jozefa Horáka, študenti Gymnázia Andreja Kmeťa, členovia Živeny a denných centier seniorov z Banskej Štiavnice a zo Štefultova a členovia Únie nevidiacich a slabozrakých.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.05.2018
Starý zámok opäť ožije remeslami a zábavou
Banská Štiavnica opäť ožije remeslami, zábavou a tradíciami. V dňoch 25. a 26. mája sa bude v Starom zámku konať 21. ročník Festivalu kumštu, remesla a zábavy, ktorý pre verejnosť pripravuje Slovenské banské múzeum a občianske združenie Iniciatíva za živé mesto.
viac
20.05.2019
Starý zámok ožije remeslami a zábavou
Starý zámok v Banskej Štiavnici sa stane koncom tohto týždňa dejiskom zábavy a miestom stretnutia remeselníkov. V piatok (24. 5.) a v sobotu (25. 5.) sa tam bude konať 22. ročník Festivalu kumštu, remesla a zábavy.
viac
21.02.2020
Na Starom zámku čaká na rodiny s deťmi netradičná zimná hra
Na Starom zámku v Banskej Štiavnici sa bude v sobotu 22. februára od 9:00 do 15:00 h hrať netradičná a zábavná rodinná hra s indíciami pod názvom Hravý Starý zámok. Malí návštevníci sa budú môcť prechádzať po areáli zámku a v jeho tajomných zákutiach hľadať indície a skladať pripravenú tajničku.
viac
16.04.2021
Slovenské banské múzeum sa pripravuje na letnú sezónu
Slovenské banské múzeum (SBM) so sídlom v Banskej Štiavnici sa postupne pripravuje na blížiacu sa letnú turistickú sezónu. Okrem iného múzeum hľadá i sezónnych lektorov a lektorky, uviedla Iveta Chovanová z centra marketingu, komunikácie a zelených inovácií SBM.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %