Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
15.11.2019 12:10

Na Luníku IX čistia čiernu skládku, množstvo odpadu odhadujú na 740 ton


Ilustračná snímka, zdroj: košice.dnes


S čistením čiernej skládky v košickej mestskej časti Luník IX začala vo štvrtok spoločnosť Kosit. Odhaduje, že na Hrebendovej ulici na základe objednávky mesta odstráni približne 740 ton odpadu.


Už predbežné obhliadky miesta pracovníkmi mesta a uvedenej spoločnosti podľa neho ukázali, že samotné vypratávanie nebude jednoduché - nielen pre náročnosť terénu, ale aj pre množstvo nahromadeného odpadu. TASR o tom za firmu informoval Jozef Verbovský.       

„Mrzí nás, že vzhľadom na vysoké znehodnotenie komunálneho odpadu tejto čiernej skládky musíme po dohode s magistrátom mesta Košice pristúpiť k jeho uskladneniu na skládke Veľké Ozorovce. Takýto odpad totiž nemá také potrebné vlastnosti, ktoré sú nevyhnutné k jeho energetickému zhodnoteniu, teda na výrobu tepla a elektrickej energie domácnostiam,“ povedal riaditeľ divízie služieb spoločnosti Michal Hrabovský.       

Práce na odstraňovaní čiernej skládky sú koordinované v súčinnosti so zástupcami mesta, mestskej časti a za účasti mestskej polície. Tá bude podľa Verbovského počas celého procesu čistenia dohliadať na vytvorenie bezpečného prostredia pre prácu mechanizmov a zamestnancov spoločnosti.       

Čistenie čiernej skládky je naplánované do 13. decembra.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.06.2018
Odštartovali bánovské fotopasce obrat ochrany obcí pred čiernymi skládkami?
Mestskí policajti v Bánovciach nad Bebravou od novembra minulého roka identifikovali 18 konkrétnych ľudí pri zakladaní alebo rozširovaní nelegálnych skládok čierneho odpadu. Podarilo sa im to na základe usvedčenia monitorovacími fotopascami.
viac
15.07.2019
Likvidácia čiernej skládky z Majetkára stála vyše 37-tis. eur
Odstránenie odpadu z čiernej skládky z lokality Majetkár, ku ktorej došlo počas júna, stálo mesto Košice viac ako 37-tis. eur. Celkovo išlo o 241 ton rôzneho komunálneho odpadu, informoval v piatok magistrát.
viac
09.05.2020
Na odstraňovanie čiernych skládok v meste doplácajú všetci
V druhej polovici mesiaca apríl mesto Dubnica nad Váhom avizovalo mimoriadny bezplatný zber elektroodpadu a nebezpečného odpadu. V priebehu mája tak samospráva zabezpečí priamo zo sídlisk a mestských častí zber starých chladničiek, práčok, ale aj nepoužitých farieb, olejov či hnojív.
viac
03.03.2023
V meste začali s čistením ciest a chodníkov od posypového materiálu
Mesto Košice začalo so zberom posypového materiálu z komunikácií, a to v porovnaní s minulým rokom o tri týždne skôr.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %