Piatok 18.10.2024
Dnes má meniny 
Lukáš
°C
18.10.2024 11:05

MZ: Očkovanie novou vakcínou proti COVID-19 je možné aj u ambulantných lekárov


Ilustračný obrázok


Ambulantní lekári pre dospelých i deti, ako aj špecializované ambulancie môžu od utorka (15. 10.) očkovať svojich pacientov proti ochoreniu COVID-19 najnovšou vakcínou Comirnaty JN.1. TASR o tom informovali z komunikačného oddelenia Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR.


Aktuálne je do procesu očkovania adaptovanou vakcínou zapojených 88 ambulancií.

Rezort zdravotníctva má záujem, aby bolo očkovanie čo najdostupnejšie. Zaočkovať sa tak bude možné nielen vo veľkých mestách, ale aj v zdravotníckych zariadeniach v menších obciach. Očkovanie v ambulanciách proti COVID-19 bude prebiehať rovnakým spôsobom ako v minulosti, pričom ambulancie budú môcť očkovať i nekapitovaných pacientov. Objednávanie vakcín a ich distribúcia je zabezpečená v spolupráci s lekárňami," ozrejmil rezort.         

Podotkol, že prihlasovanie ambulancií na zapojenie do očkovania je stále možné. Ambulancie sa môžu zapojiť poslaním emailu na adresu ockovanie.ambulant@health.gov.sk. "Všetky typy ambulancií však pre očkovanie vakcínou Comirnaty JN.1 potrebujú mať uzatvorený zmluvný vzťah (zmluva o spolupráci) na túto vakcínu s ministerstvom zdravotníctva," upozornil rezort. Dodal, že manažment objednávania pacientov bude plne v kompetencii jednotlivých ambulancií.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.10.2021
PSK bude očkovať v Medzilaborciach, Fričovciach, Poprade i v Prešove
Prešovský samosprávny kraj má na najbližšie dni naplánované ďalšie očkovacie akcie. V priebehu týždňa sa k proticovidovej vakcíne budú môcť dostať záujemcovia bez registrácie v Medzilaborciach a Fričovciach.
viac
11.10.2021
Aktuálne informácie pre poskytovateľov sociálnych služieb
V súvislosti s III. vlnou COVID – 19 prinášame aktuálne informácie pre poskytovateľov sociálnych služieb (aktualizácia k 11. októbru 2021).
viac
29.10.2021
Príďte sa zaočkovať 30. októbra do Sásovej alebo na Fončordu
Vzhľadom na to, že epidemiologická situácia sa na Slovensku neustále zhoršuje, čo platí aj pre banskobystrický okres, mesto Banská Bystrica v spolupráci s BBSK a ZMOS zabezpečilo 2 výjazdové mobilné očkovacie jednotky, kde sa obyvatelia môžu dať zaočkovať bez potreby registrácie.
viac
03.08.2023
Nemocnica otvorila novú ambulanciu všeobecného lekára
Nemocnica Agel Zlaté Moravce otvorila v utorok novú ambulanciu všeobecného lekára pre dospelých.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.02 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.63 %