Utorok 07.05.2024
Dnes má meniny 
Monika
°C
15.11.2023 08:55

MV SR si pripomenie 17. november spoločne so študentmi UKF v Nitre


Ilustračná snímka, zdroj: MV SR


Ministerstvo vnútra SR spolupracuje so študentmi Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre na komunikačnej kampani k Dňu boja za slobodu a demokraciu. V piatok 17. novembra si pripomenieme 34 rokov od Nežnej revolúcie.


Deň boja za slobodu a demokraciu je dňom, kedy si pripomíname Nežnú revolúciu a pád komunistického režimu v Československu. Študenti vysokých škôl vyšli do ulíc, aby prejavili svoju nespokojnosť s vtedajším režimom. V tento deň si pripomíname aj Medzinárodný deň študentstva.

Ministerstvo vnútra SR pripravilo k výročiu Nežnej revolúcie krátku komunikačnú kampaň práve v spolupráci s vysokoškolskými študentmi, čo je peknou symbolikou v kontexte pripomínajúcej udalosti. Na kampani sa podieľali študenti magisterského štúdia Katedry masmediálnej komunikácie a reklamy, FF UKF v Nitre, ktorí pracovali pod odbornou gesciou svojej vyučujúcej, Mgr. Veroniky Števčat Szabóovej, PhD.

Súčasťou kampane budú krátke videá, ktoré priblížia rôzne oblasti života v 80. rokoch minulého storočia v Československu, ako napríklad cestovanie, kultúru, dostupnosť potravín či ľudské práva, a ktorých cieľom je komunikovať posolstvo, že to, čo je dnes samozrejmosťou, vždy samozrejmosťou nebolo. Študenti tiež vytvorili fiktívnu postavu Lenku Nežnú, ktorá v piatok 17. novembra prevedie sledovateľov sociálnych sietí ministerstva symbolmi Nežnej revolúcie, priblíži priebeh protestov a ponúkne hudobný playlist s legendárnymi piesňami tej doby.

Výstupy kampane boli vytvorené a poskytnuté Ministerstvu vnútra SR bezodplatne.

Autor: (ts-MV SR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.10.2020
Kariérne dni ponúknu študentom viaceré workshopy
Prehľad o slovenskom trhu práce a viaceré workshopy ponúknu študentské Kariérne dni. Na Univerzite Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre sa budú konať 20. a 21. októbra.
viac
27.03.2021
Nitra: Pred 76 rokmi prišlo pri bombardovaní o život 345 ľudí
Položením kytíc na hrobové miesta na Mestskom cintoríne v Nitre si vedenie mesta uctilo pamiatku ľudí zasiahnutých bombardovaním pred 76 rokmi.
viac
17.04.2021
UKF zorganizuje každoročný beh mestom, uskutoční sa netradičnou formou
Univerzita Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre zorganizuje aj tento rok tradičný Jarný beh Nitrou. Pre pandémiu sa nemôže konať hromadne, organizátori preto ponúkli študentom novú, netradičnú formu.
viac
03.11.2021
Účastníci galerijného workshopu vyrobia šperky s čičmianskymi motívmi
Nitrianska galéria pripravuje workshop, na ktorom si účastníci môžu vyrobiť originálny šperk s čičmianskym motívom. Tvorivá dielňa je sprievodným podujatím k aktuálnej výstave FOLK-LORE. Workshop bude v galérii 11. novembra pod vedením sochárky Niny A. Šoškovej.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %