Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
28.09.2018 03:05

MsZ schválilo vypracovanie koncepcie plateného parkovania v meste


Ilustračná snímka, zdroj: Skalica - OMA.sk


Mestské zastupiteľstvo v Skalici v stredu odsúhlasilo vypracovanie koncepcie plateného parkovania v centrálnej mestskej zóne. Mesto zareagovalo na podnety od občanov mesta a Mestskému úradu uložilo, aby vypracoval koncepciu plateného parkovania v centre mesta.


"Už v minulosti som požadoval, aby bola takáto koncepcia nielen vypracovaná, ale aby bolo platené parkovanie v Skalici zavedené. Situácia v meste začína byť neúnosná, keďže si z centra mesta spravili niektorí ľudia parkovacie zóny," uviedol k danému návrhu poslanec mestského zastupiteľstva Dušan Krivský.       

Koncepcia plateného parkovania bude predložená už na prvé zasadnutie mestských poslancov v roku 2019. Ak bude schválená, môže začať platiť ešte v priebehu roka. "Na Mestskej rade sme prebrali klady aj zápory zavedenia poplatku za parkovanie. Rozhodli sme sa pre vypracovanie koncepcie, ktorá nám ukáže, čo bude pre mesto najvýhodnejšie. Teraz je ešte skoro hovoriť, ktorých ulíc by sa to dotklo a aké vysoké poplatky bude mesto vyberať," doplnil poslanec Martin Kojš.       

Ako ďalej uviedol, bude sa musieť vyriešiť viacero otázok, keďže zavedenie parkovacieho poplatku môže priniesť zvýšený nápor na ulice v tesnej blízkosti centra. Doriešiť bude nutné aj parkovanie obyvateľov centra Skalice, ktorí by platili nižšiu výšku parkovacieho poplatku.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.01.2018
Skalica plánuje postaviť novú športovú halu za 3 až 3,3 milióna eur
Mesto Skalica plánuje postaviť multifunkčnú športovú halu, ktorú by mohli využívať viaceré športové kluby v meste. Uviedol to primátor Ľudovít Barát pri stretnutí so zástupcami mestských športových klubov.
viac
27.11.2018
TSK bude v budúcom roku hospodáriť s takmer 200-miliónovým rozpočtom
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) bude v budúcom roku hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom takmer 200 miliónov eur. Rozpočet na rok 2019 schválili na svojom pondelkovom (26. 11.) zasadnutí poslanci Zastupiteľstva TSK.
viac
25.02.2019
Zastupiteľstvo KSK schválilo dotácie pre poskytovateľov sociálnych služieb
Poskytnutie dotácie pre 31 neverejných poskytovateľov sociálnych služieb v celkovej výške 317 000 eur v pondelok schválilo Zastupiteľstvo Košického samosprávneho kraja (KSK). Peniaze pôjdu z centrálnej rezervy krajského rozpočtu.
viac
12.07.2019
Moldava nad Bodvou plánuje zaviesť systém prestupného bývania
Mesto Moldava nad Bodvou v okrese Košice-okolie chce zaviesť systém sociálneho bývania s prvkami prestupného bývania. Schválili to poslanci mestského zastupiteľstva na svojom utorkovom zasadnutí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %