Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
31.08.2023 12:35

Most v Lipanoch je v havarijnom stave, čaká ho rekonštrukcia


Snímka zdroj: (tasr).


Most s lávkou pre peších cez Lipiansky potok na Sládkovičovej ulici v Lipanoch je v havarijnom stave. Ako informuje na sociálnej sieti mesto, ide o výsledok posúdenia jeho stavu statikom, ktorý vykonal diagnostiku mosta.


V najbližšom čase preto dôjde k uzatvoreniu lávky a k čiastočnému uzatvoreniu mosta, čo spôsobí zmeny v organizácii dopravy v danom mieste. Samospráva uvádza, že v rámci dopravných obmedzení zachovala možnosť prechodu pre peších v danom úseku. Most je podľa nej len jedným z mnohých mostov na Slovensku, ktoré sú v zlom alebo vo veľmi zlom stave. Takto charakterizovaných je vyše 40 percent všetkých mostov.

"Most prešiel do vlastníctva mesta po vybudovaní obchvatu a jeho stav zodpovedá dedičstvu dlhodobého zanedbávania jeho údržby," skonštatoval primátor mesta Vladimír Jánošík. Ako povedal, momentálne vypracovávajú projektovú dokumentáciu na rekonštrukciu mosta a výstavbu novej lávky pre peších.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.11.2018
Most ponad Vážsky kanál v Ilave kvôli kritickému technickému stavu uzatvoria
Hĺbková diagnostika oceľovej konštrukcie mosta na ceste II/574 v Ilave ukázala, že most treba z dôvodu havarijného stavu a bezpečnosti účastníkov cestnej premávky uzavrieť.
viac
07.12.2020
Kaštieľ v Jablonici čaká ďalšia fáza rekonštrukcie
Kaštieľ v Jablonici v okrese Senica čaká ďalšia fáza rekonštrukcie. Spoločnosť Best Deal Slovakia, ktorá kaštieľ postupne rekonštruuje, získala finančné prostriedky z Ministerstva kultúry (MK) SR.
viac
22.06.2021
KSK pre havarijný stav uzavrel most cez rieku Ondava pri obci Sirník
Košický samosprávny kraj (KSK) uzatvoril v pondelok v podvečerných hodinách most nad riekou Ondava pri obci Sirník v okrese Trebišov. Mostom v smere od mesta Veľké Kapušany a obce Oborín neprejdú vozidlá ani chodci. Dôvodom je jeho havarijný stav, informovala hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková.
viac
12.09.2023
Mesto Revúca chce s pomocou dotácie riešiť havarijný stav nájomnej bytovky
Mesto Revúca chce s pomocou dotácie vyriešiť havarijný stav bytovky s nájomnými bytmi na Strmej ulici. Spolufinancovanie projektu, ktorého súčasťou má byť rekonštrukcia strechy objektu, schválili poslanci mesta na štvrtkovom (7. 9.) zasadnutí mestského zastupiteľstva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %