Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
14.02.2024 01:50

MOPS budú dohliadať na poriadok a bezpečnosť v meste


Ilustračná snímka, zdroj: edotacie.sk


Mesto Levice získalo nenávratný finančný príspevok na realizáciu programu Aktívne začlenenie rómskych komunít. Radnica uspela vo výzve Úradu splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity a získala 208.430 eur, informoval primátor Ján Krtík.


Projekt sa začína 1. marca a potrvá 30 mesiacov. K hlavným aktivitám päťčlenných miestnych občianskych a preventívnych služieb (MOPS) v meste bude patriť monitoring a dohľad nad ochranou majetku, upozorňovanie na protispoločenskú činnosť i zlepšovanie kvality života v meste v oblasti životného prostredia či odpadov.         

MOPS budú tiež dohliadať na ochranu detí a mládeže pred negatívnymi vplyvmi, ochranu verejného poriadku a bezpečnosti a vzdelávanie. Koordinátorom projektu bude zástupca primátora Peter Benček.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.04.2017
V mestskej časti Matejovce začala opäť pôsobiť občianska hliadka
Od začiatku apríla 2017 začala v meste Poprad znova pôsobiť občianska hliadka. Vznikla na základe podpísanej Dohody medzi Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny Poprad a mestom Poprad,  v rámci  Národného projektu Podpora zamestnávania UoZ prostredníctvom VAOTP-2.
viac
15.04.2018
Mesto Levice prefinancuje tohtoročné veľké investície úverom
Mesto Levice si zoberie úver vo výške 2,1 milióna eur na financovanie najväčších tohtoročných investičných akcií. K nim bude patriť výstavba dvoch veľkých parkovísk na sídlisku Rybníky 5 a Vinohrady, rekonštrukcie vybraných chodníkov i osvetlenie priechodov pre chodcov.
viac
10.03.2019
Mesto realizuje projekty na zlepšenie životných podmienok Rómov
Mesto Levice realizuje v súčasnosti projekty za viac ako 200-tis. eur zamerané na zlepšenie životných podmienok marginalizovanej rómskej komunity predovšetkým z lokality Ladislavov Dvor a Koháryho ulice.
viac
14.10.2021
Mesto Levice udelilo svoje ocenenia významným osobnostiam
Mesto Levice udelilo svoje ocenenia 13 osobnostiam. Mená laureátov schválilo mestské zastupiteľstvo ešte v júni, svoje ceny si prevzali na slávnosti 13. októbra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %