Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
11.05.2020 08:00

Ministerstvo školstva pracuje na novele zákona o športe


Ilustračná snímka.


Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR začalo pracovať na novele zákona o športe. Má zjednodušiť administratívu a byrokraciu športových organizácií, ktorú im predpisuje súčasná legislatíva. Informoval o tom odbor komunikácie a protokolu ministerstva školstva.


Novelou by sa mala zvýšiť prehľadnosť a zrozumiteľnosť právnej úpravy športu. Odstrániť by sa mali aj nástroje regulácie, ktoré sa v praxi neosvedčili. Rezort tvrdí, že sa tým prinesie aj viac slobody do športového sektora výmenou za zachovanie a upevnenie transparentnosti.

Návrh zákona ďalej predpokladá oddelenie rekreačného športu od súťažného športu. „To znamená, že malí poskytovatelia služieb v športe nebudú zaťažení množstvom povinností, ktoré teraz majú všetky športové subjekty bez rozdielu - tie, ktoré sú prijímateľom veľkých finančných 'čiastok' z verejných zdrojov, ale aj tie, ktoré nedostávajú žiadne,” povedal štátny tajomník MŠVVaŠ SR pre šport Ivan Husár. Dodal, že v návrhu bude riešená aj možnosť elektronického vzdelávania a preukazovania odbornej spôsobilosti v športe.

Ministerstvo chce podľa Husára v prípravnej fáze zbierať podnety k riešeniam jednotlivých problémov, názory na mieru regulácie, transparentnosti, financovania, vzdelávania a informatizácie. Z toho dôvodu bola zriadená aj emailová adresa. Na ňu môžu športové subjekty a verejnosť posielať svoje podnety, ktorými sa bude pracovná skupina zaoberať a inšpirovať, uviedlo MŠVVaŠ.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.05.2016
Málotriedky, nespĺňajúce podmienku minimálneho počtu, nezaniknú
Zabezpečí to rýchla novela školského zákona, ktorú dnes (25. 5.) schválila vláda SR.
viac
28.11.2016
Do Fondu na podporu vzdelávania pôjde na budúci rok 2,5 milióna eur
Do Fondu na podporu vzdelávania pôjde v budúcom roku 2,5 milióna eur a minimálne toľko aj počas ďalších rokov. Dohodli sa na tom poslanci s ministrom školstva Petrom Plavčanom.
viac
15.05.2017
Zákon pomôže krajským samosprávam riešiť problémy s usporiadaním pozemkov
Predseda TSK Jaroslav Baška spoločne s kolegami z NR SR, ktorí sú zároveň poslancami Zastupiteľstva Trenčianskeho samosprávneho kraja, a tiež s poslancami za stranu MOST – HÍD predložili doplňujúci návrh k novele zákona o pozemkových úpravách.
viac
28.07.2020
Povinnosť platiť príspevky do umeleckých fondov plánuje MK SR natrvalo zrušiť
Povinnosť umelcov platiť zo svojich autorských odmien a honorárov príspevky do umeleckých fondov zriadených zákonom, by mala definitívne zrušiť pripravovaná legislatívna zmena.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.07 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.83 %