Streda 08.05.2024
Dnes má meniny 
Ingrida
°C
03.12.2019 10:35

Ministerstvo prijíma návrhy na udelenie Ceny ministra kultúry SR 2019


Na snímke ministerka kultúry Ľubica Laššáková. Foto: TASR - Dano Veselský


Ministerstvo kultúry (MK) SR prijíma návrhy na udelenie Ceny ministra kultúry SR za rok 2019. TASR o tom informoval Pavol Čorba z kancelárie ministra MK.


Ministerka kultúry SR Ľubica Laššáková v záujme verejného spoločenského uznania výsledkov umeleckej tvorby a podielu na rozvoji umenia môže každoročne udeliť Ceny ministra kultúry v oblastiach profesionálneho umenia vo ôsmich kategóriách.       

O držiteľoch ocenenia môže spolurozhodovať aj verejnosť, návrhy je možné posielať do polovice januára 2020. "Minister kultúry SR môže udeliť cenu v týchto kategóriách - cena za výnimočný prínos v oblasti pôvodnej literatúry a prekladovej tvorby (len autorovi), cena za výnimočný prínos v oblasti divadla a tanca, cena za výnimočný prínos v oblasti hudby, cena za výnimočný prínos v oblasti výtvarného umenia a architektúry, cena za výnimočný prínos v oblasti audiovízie, cena za šírenie dobrého mena slovenského umenia v zahraničí, cena za dlhodobý alebo celoživotný prínos v oblasti umenia, cena za podporu umenia, prezentáciu umenia a propagáciu umenia," spresnil Čorba.       

Návrh na udelenie ceny musí podať predkladateľ výhradne v písomnej podobe na predpísanom formulári a v zmysle štatútu ceny. Termín na predloženie návrhov je najneskôr do 15. januára 2020. Návrhy je možné zasielať na poštovú adresu ministerstva alebo aj elektronicky na susj@culture.gov.sk. Ďalšie informácie, formulár a aj zoznam doterajších držiteľov ocenenia sú zverejnené na webe ministerstva.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.11.2018
Cenu slobody Antona Srholca získali tí, ktorí bojovali za pravdu
Prvými držiteľmi Ceny slobody Antona Srholca, ktorú udelil Trnavský samosprávny kraj (TTSK), sa stali aktivista a spisovateľ Lajos Grendel, politický väzeň Jaroslav Žilák, aktivistka Helena Woleková a herec a tribún Novembra '89 Milan Kňažko.
viac
07.01.2020
Návrhy na udelenie Ceny ministra kultúry SR možno podať do 15. januára
Ministerka kultúry SR Ľubica Laššáková v záujme verejného spoločenského uznania výsledkov umeleckej tvorby a podielu na rozvoji umenia môže každoročne udeliť Ceny ministra kultúry Slovenskej republiky v oblastiach profesionálneho umenia v ôsmich kategóriách.
viac
22.02.2021
Návrhy na cenu mesta môžu občania doručovať do 1. marca
Mesto Rimavská Sobota aj v roku 2021 udelí vybraným osobám a organizáciám cenu mesta. Informuje o tom na svojej internetovej stránke s tým, že návrhy na ocenenie je možné podávať do 1. marca na adresu mestského úradu.
viac
12.05.2021
Ministerstvo kultúry ocenilo najlepšie zrekonštruované či zreštaurované NKP
Ministerstvo kultúry (MK) SR ocenilo najlepšie zrekonštruované či zreštaurované národné kultúrne pamiatky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %