Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
02.03.2016 09:00

Minister prisľúbil pomoc pri sanácii skládky vo Vrakuni


Minister životného prostredia SR Peter Žiga. (Foto: tasr)


Ivo Nesrovnal a Peter Žiga sa stretli na pracovnom rokovaní 2. februára. Reč bola aj o sanácii svahu nad Devínskou cestou a o odstránení skládky v areáli Chemických závodov Juraja Dimitrova.


„Minister životného prostredia na našom včerajšom stretnutí opätovne potvrdil záujem ministerstva pri riešení sanácie svahu nad Devínskou cestou. Ešte v minulom roku sme podali žiadosť o dotáciu z Environmentálneho fondu na sanáciu svahu. V priebehu februára by sme mali vedieť výsledok. V prípade, ak dotáciu dostaneme, práce sa začnú už tento rok na jar,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

O problematickom svahu rokoval primátor Nesrovnal s ministrom životného prostredia Petrom Žigom od konca júla 2015. Mesto Bratislava poslalo spomínanú žiadosť ešte koncom októbra 2015 na rok 2016. Peniaze sú určené na projekt sanačných prác vrátane odborného geologického dohľadu v lokalite nad Devínskou cestou. Dotácia bola vyčíslená na sumu vo výške približne 101 000 eur, 5 percent navyše by mala byť spoluúčasť mesta. Minister na stretnutí opätovne v tomto smere prisľúbil pomoc a spoluprácu.

Čítajte v Obecných novinách 7-8/2016 na str . 13.

Autor: (red)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.04.2024
NKN spúšťa nový grantový program Eko ďalej
Nitrianska komunitná nadácia (NKN) spúšťa nový grantový program Eko ďalej. Žiadatelia môžu v rámci neho získať na rôzne ekologické projekty dotáciu do výšky 2500 eur.
viac
13.04.2024
Za 20 rokov zrealizovali zdravotní klauni vyše 32-tis.klauniád
Zdravotní klauni z občianskeho združenia Červený nos Clowndoctors počas svojho pôsobenia zrealizovali na Slovensku už vyše 32.000 klauniád. Pri príležitosti 20. výročia založenia občianskeho združenia o tom informovala Martina Dobšinská Novomestská zo združenia.
viac
12.04.2024
V obci Štrba pribudli špeciálne kontajnerové stojiská odolné voči medveďom
V obci Štrba pribudli špeciálne kontajnerové stojiská odolné voči medveďom. Štefánia Srebalová z tamojšieho obecného úradu na webovej stránke obce informovala, že inštaláciu na základe súhlasu samosprávy zabezpečila Správa Tatranského národného parku (TANAP).
viac
13.04.2024
Výstavbu kompostárne by mali ukončiť v júni, mesto vybavuje povolenia
Mesto Brezno by malo v júni ukončiť výstavbu kompostárne, s ktorou v areáli za bývalou mliekarňou a súčasnou betonárkou na Mliekarenskej ulici začalo pred takmer dvomi rokmi. Informovala o tom samospráva na svojom webe s tým, že vybavuje povolenia potrebné k jej prevádzke a činnosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %