Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
20.03.2023 01:30

Mesto zvýšilo ceny za nájom pozemkov či nebytových priestorov


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Lučenec zvýšilo ceny za nájom pozemkov, poľnohospodárskej pôdy, nebytových priestorov či reklamných stavieb. Zvýšenie schválili poslanci mesta na marcovom zasadnutí mestského zastupiteľstva.


Samospráva prijala zvýšenie cien za prenájom pozemkov, nebytových priestorov a pozemkov na poľnohospodársku výrobu a záhradkárske využitie o 50 percent. V prípade nájmu pri umiestnení reklamných stavieb a pri využití stĺpov verejného osvetlenia došlo k nárastu o 100 percent.

"Mesto pristúpilo k zvýšeniu nájmu z dôvodu nárastu inflácie, cien energií, zvyšovania výdavkov z titulu legislatívnych zmien štátu a potreby zvýšenia príjmov mesta," priblížila hovorkyňa mesta Michaela Baboľová. Ako dodala, ak všetci nájomcovia podpíšu dodatky so zvýšeným nájomným, do mestského rozpočtu by malo zvýšenie priniesť približne 180 000 eur.

Za zvýšenie nájmov hlasovalo 12 mestských poslancov, šesť bolo proti a dvaja sa zdržali. Poslancom mesta boli predložené aj listy od viacerých spoločností, pôsobiacich v Lučenci, tie zvýšenie nájmu o 50 či 100 percent označili za likvidačné. Za opodstatnené považujú nárast cien o 10 až 15 percent a avizovali, že nájomné zmluvy s mestom budú možno musieť pre zvýšené náklady ukončiť.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.01.2019
Záujemcovia o priestory v bývalom gymnáziu sa môžu hlásiť do 23. januára
Ešte do 23. januára 2019 sa môžu na stránke Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) zaregistrovať záujemcovia o prevádzkovanie priestorov bývalého Gymnázia Mateja Bela na sídlisku Sekier vo Zvolene.
viac
01.06.2019
Zámer obnovy Esterházyho paláca dostal zelenú, mesto prenájme pozemky
Zámer rekonštrukcie schátraného Esterházyho paláca na Kapitulskej ulici v historickom centre Bratislavy dostal vo štvrtok zelenú.
viac
14.01.2020
Mesto prevezme do svojej správy viaceré nebytové priestory
Samospráva Bánoviec nad Bebravou prevezme do svojej správy viaceré nebytové priestory na území mesta. Rovnako to plánuje urobiť aj s krytou plavárňou. Dohodla sa na tom so spoločnosťou Byttherm, ktorá ich správu doposiaľ vykonáva.
viac
16.03.2023
Mesto pristúpilo k rušeniu autobusových spojov a zvýšeniu cestovného
V meste Lučenec dôjde od apríla k zmenám vo verejnej doprave, rušiť sa budú viaceré nevyužívané autobusové spoje a zvýši sa tiež cena cestovného.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %