Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
18.04.2019 01:20

Mesto zmodernizuje učebne v piatich základných školách za 340-tis. eur


Ilustračná snímka, zdroj: Mesto Šaľa


Mesto Šaľa modernizuje v piatich základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta odborné a jazykové učebne. Na ich modernizáciu získalo nenávratný finančný príspevok Európskej únie vo výške 340-tis. eur.


 „Všetky práce by mali byť ukončené do začiatku nového školského roka, teda do septembra 2019,“ informovala o tom hovorkyňa mesta Erika Kollerová.       

Na Základnej škole Jána Hollého bude zmodernizovaná učebňa informačných a komunikačných technológií (IKT). Pribudnú nové moderné notebooky vrátane softvérového príslušenstva. Okrem IKT učebne sa žiaci dočkajú aj modernizácie dvoch jazykových učební, ktoré dostanú nový nábytok, výpočtovú techniku a zariadenia. Vo všetkých troch miestnostiach budú nainštalované aj nové interaktívne tabule.       

Základná škola Ľudovíta Štúra vytvorí svojim žiakom lepšie podmienky na získavanie nových vedomostí a skúseností z oblasti biochémie a polytechniky. „Cieľom je tiež vytvoriť podmienky na znovuobjavenie chémie pre deti v meste s tradíciou chemického priemyslu a tradíciou stredného školstva v oblasti chémie,“ zdôvodnilo mesto potrebu modernizácie učební. V učebni polytechniky sa za získané financie podarí vymeniť staré okná za nové.       

Modernizáciou prejdú aj učebne fyziky na Základnej škole s materskou školou Jozefa Murgaša a Základnej škole s materskou školou Petra Pázmánya. Okrem nákupu didaktických pomôcok budú vynovené aj samotné priestory učební. Na Základnej škole Jozefa Cígera Hronského pribudne okrem učebne fyziky a jazyková učebňa.      

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.03.2019
Začala sa modernizácia učební
Projekty modernizácie učební v Malackách sa už rozbehli. Mesto na ne vlani získalo financie z Európskeho fondu regionálneho rozvoja prostredníctvom Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
30.09.2019
Dérerka pokračuje cestou modernizácie
Najstaršia škola v Malackách – ZŠ Dr. J. Dérera – zaznamenala ďalší posun vo svojej modernizácii. Projektový zámer samosprávy ako zriaďovateľa pod názvom Modernejšie v Dérerke - v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP)- priniesol dve vynovené učebne.
viac
25.03.2021
ZŠ v Beluši vďaka úspešnému projektu modernizuje odborné učebne i knižnicu
Základná škola v Beluši prechádza výraznou zmenou odborných učební, a to v rámci projektu „Zlepšenie technického vybavenia – ZŠ Beluša“ s celkovou výškou oprávnených výdavkov 185 698,13 eur.
viac
18.11.2021
ŽSK pokračuje v investíciách do rekonštrukcií dielní odborného vzdelávania
Žilinská župa pokračuje v investíciách do rekonštrukcií dielní odborného vzdelávania, podala ďalšie štyri projekty v hodnote 9,9 milióna eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %