Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
10.04.2018 10:20

Mesto získalo príspevok 357-tis. eur na rekonštrukciu škôlky


Ilustračná snímka


Mesto Skalica podpísalo s Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka zmluvu na čerpanie prostriedkov z Európskeho fondu regionálneho rozvoja vo výške 357 299,96 eura. Predmetom čerpania je rekonštrukcia hospodárskeho pavilónu v škôlke Pod Kalváriou a vznik novej triedy s kapacitou 19 miest.


TASR informoval zástupca primátora Skalice Milan Roman.       

Začiatkom minulého týždňa zasadala Rada primátora pre rekonštrukciu škôlky. Výsledkom je podpis zmluvy so zhotoviteľom, ktorý s prácami začína už tento víkend. „Naším zámerom je, aby bola škôlka od septembra opäť k dispozícii a plne funkčná,“ uviedol zástupca primátora.       

Z európskych peňazí bude odstránený havarijný stav podlahových konštrukcií, vyrieši sa vnútorná kanalizácia a zníži sa energetická náročnosť celého objektu. „Škôlkari navštevujúci toto zariadenie, budú počas trvania rekonštrukcie rozdelení do ďalších materských škôl na území Skalice,“ uviedol Roman.       

Projekt počíta aj s obnovou oplotenia objektu a s vybavením novej triedy moderným interiérom. Mesto sa bude spolupodieľať na financovaní tohto projektu piatimi percentami, čo predstavuje sumu 17 865 eur.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.03.2019
MŠ na Ulici M. Mišíka v Prievidzi zrekonštruujú, navýši sa i jej kapacita
Objekt Materskej školy (MŠ) na Ulici M. Mišíka v Prievidzi čaká rekonštrukcia. Práce budú mať za cieľ i zvýšenie jej kapacity, po nich by tak malo do MŠ chodiť o 20 detí viac. Investíciu bude samospráva financovať z fondov Európskej únie, informoval hovorca mesta Michal Ďureje.
viac
05.09.2019
Obec Plavecký Štvrtok hľadá zhotoviteľa rekonštrukcie škôlky
V Plaveckom Štvrtku plánujú využiť eurofondové zdroje na rekonštrukciu a kapacitné zväčšenie materskej školy. Oznámenie o možnosti predkladať ponuky na realizáciu prác zverejnili v utorok vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).
viac
24.08.2020
Na budove MsKC v Žiari nad Hronom chcú vybudovať zelenú vegetačnú stenu
Vybudovanie zelenej vegetačnej steny na čelnej fasáde mestského kultúrneho centra (MsKC) je jedným z projektov, na ktoré sa aktuálne žiarska samospráva snaží získať externé zdroje.
viac
20.05.2022
Poprad bude rekonštruovať telocvičňu na ZŠ Komenského takmer za 2 mil. eur
Mesto Poprad bude rekonštruovať telocvičňu na Základnej škole (ZŠ) Komenského takmer za dva milióny eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %