Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
17.04.2023 03:20

Mesto získalo dotáciu na manažment údajov


Mestský úrad v Leviciach.


Mesto Levice získalo nenávratný finančný príspevok vo výške 316 776 eur na projekt Manažment údajov mesta Levice. Samospráva bola úspešná vo výzve sprostredkovateľského orgánu pre Operačný program Integrovaná infraštruktúra.


Celkový rozpočet projektu predstavuje 338 448 eur. Kofinancovanie mesta je 16 672 eur. Projekt sa bude realizovať v tomto roku, informoval primátor Ján Krtík.

Dôvodom realizácie projektu je manažované, systematické, efektívne uchovávanie údajov získaných v procesoch mesta, skonštatoval primátor. Cieľom je zvýšenie kvality, štandardu a dostupnosti e-governmentu, zavedenie automatizovaného publikovania datasetov, modernizácia a racionalizácia verejnej správy IKT prostriedkami.

Hlavnými aktivitami v projekte sú čistenie údajov a dosiahnutie požadovanej kvality dát, realizácia dátovej integrácie na centrálnu platformu a automatizovaná tvorba a zverejňovanie otvorených údajov. Radnica vďaka získanému nenávratnému finančného príspevku nebude musieť na splnenie týchto povinností a nákup techniky použiť okrem spolufinancovania ďalšie vlastné zdroje, uviedol primátor.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.11.2017
Občania môžu podporiť projekt Ozeleňme mesto Levice
Mesto Levice postúpilo do ďalšieho verejného hlasovania v rámci grantového programu Komunitné granty 2017 s podnázvom 80 000 eur pre komunity, kde to žije Nadácie VÚB.
viac
19.11.2017
Prešov získal prestížnu Cenu ITAPA 2017
Odborná porota posudzovala vyše 25 prihlásených projektov a udelila 3. miesto v kategórii Najlepší projekt digitalizácie spoločnosti pre mesto Prešov za projekt s názvom: Mapové údaje mesta Prešov pre každého.
viac
02.06.2023
Šaľa vybuduje novú vnútromestskú cyklotrasu
V Šali vznikne nová vnútromestská cyklotrasa. Mesto na jej výstavbu získalo finančný príspevok z Plánu obnovy SR na vybudovanie cyklotrás.
viac
06.09.2023
Mesto Levoča získalo dotáciu na sociálne projekty
Mesto Levoča získalo dotáciu pol milióna eur na sociálne projekty. Vedúca oddelenia cestovného ruchu a rozvoja mesta Anna Babicová uviedla, že spätná väzba na pôsobenie miestnych občianskych a poriadkových služieb (MOaPS) je veľmi pozitívna, preto sa v projekte rozhodli pokračovať.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %