Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
30.09.2021 08:53

Mesto zavádza kartu výhod pre obyvateľov bez podlžností


Snímka: archiv


Mesto Medzilaborce zavádza od budúceho roka kartu výhod pre obyvateľov. Umožní im získať zľavu na vstupnom pri mestských aktivitách a do niektorých mestských zariadení.


Získa ju každý, kto voči mestu nemá dlžoby na poplatkoch. Všeobecne záväzné nariadenie (VZN) definujúce podmienky jej vydávania prijali mestskí poslanci na svojom utorkovom (28. 9.) zasadnutí.       

"Kartu výhod doručíme každému spolu s výmerom za komunálny odpad a daň z nehnuteľností. Každý občan, ktorý k 31. decembru nedlhuje mestu, na budúci rok dostane kartu výhod na rok 2022," ozrejmil pre TASR primátor mesta Vladislav Višňovský s tým, že obyvatelia si kartu nemusia žiadať, mesto ju bude distribuovať automaticky.       

Ako vyplýva z nového VZN, karta obyvateľa oprávňuje jeho držiteľa na získanie zľavy z ceny vstupného na návštevu miniskanzenu, návštevu vojenského múzea, na futbalové stretnutia, Májové dni, Dni mesta a na Festival kultúry a športu.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.12.2016
Bratislava má konečne schválenú jednotnú parkovaciu politiku
Mestskí poslanci po dlhej diskusii schválili 8. 12. 2016 všeobecne záväzné nariadenie, ktoré upravuje pravidlá parkovania v hlavnom meste a zavádza pri parkovaní na území Bratislavy jednotné pravidlá. Podľa starostu Petržalky a mestského poslanca V. Bajana sa však zaradí medzi nefunkčné nariadenia.
viac
12.11.2019
Poplatok za odvoz komunálneho odpadu sa v Skalici zvýši o tretinu
Zmenu všeobecného záväzného nariadenia (VZN), ktoré zvýši poplatok za odvoz komunálneho odpadu v meste Skalica, schválili poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ) na svojom poslednom zasadnutí.
viac
10.12.2019
Poslanci rozhodnú, či sa od budúceho roka zdvihnú dane najmä za nehnuteľnosť
Pod petíciu proti ich neprimeranému zvýšeniu sa za necelé dva týždne podarilo zástupcom petičného výboru vyzbierať viac než 5200 podpisov. V pondelok ju odovzdali banskobystrickému primátorovi Jánovi Noskovi.
viac
04.08.2023
Poslanci schválili zvýšenie poplatkov za sociálne služby v meste
Poplatky za sociálne služby v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Poprad sa zvýšia. Mestskí poslanci na stredajšom rokovaní zastupiteľstva totiž schválili zmenu príslušného všeobecne záväzného nariadenia. Tá bude platiť od 1. septembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %