Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
01.02.2021 01:15

Seniori môžu aj v tomto roku požiadať o vydanie mestskej karty


Ilustračná snímka: (tasr).


Seniori s trvalým pobytom v Michalovciach môžu po dovŕšení veku 65 rokov využiť bezplatné parkovanie na určitých plochách v meste, zadarmo sa zúčastniť niektorých kultúrnych podujatí, či využiť bezplatný vstup do Zemplínskeho múzea.


Umožňuje im to Senior karta, ktorú vydáva odbor sociálnych vecí Mestského úradu (MsÚ) v Michalovciach. O kartu, ktorej vydanie je bezplatné, môžu požiadať aj v tomto roku. Informovala o tom referentka odboru komunikácie, marketingu a kultúry MsÚ Marcela Andréová.

„Senior karta je platná spolu s predložením dokladu totožnosti a oprávňuje držiteľa na využívanie rôznych zliav, ktoré poskytuje mesto, ním zriadené organizácie alebo iné organizácie na základe dohody s mestom,” uviedla Andréová.

Všetky výhody, ktoré môžu držitelia spomenutej karty v roku 2021 využívať, sú zverejnené na webstránke mesta.

„Upozorňujeme, že organizácia, ktorá poskytuje zľavy na kultúrne, spoločenské alebo športové podujatie, môže niektoré akcie komerčného charakteru vylúčiť z poskytovania zliav. Túto skutočnosť oznámi spolu s oznamom o konaní akcie a zároveň to zverejní pri vstupe,” zdôraznila Andréová s tým, že aktuálne radnica eviduje viac ako 2500 vydaných kariet.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.01.2017
Obyvatelia mesta môžu požiadať o Senior kartu
Obyvatelia Michaloviec s trvalým pobytom v meste, ktorí dosiahnu v tomto roku vek 65 rokov, môžu požiadať o Senior kartu. Vydáva ju odbor sociálnych vecí mestského úradu po predložení dokladu totožnosti a overení požadovaných údajov.
viac
29.12.2017
Od budúceho roka by mala fungovať Karta staromestského seniora
Poskytovanie benefitov v podobe zliav či snaha viesť dôchodcov k aktívnejšiemu životu aj vo vyššom veku v bratislavskom Starom Meste. To sú ciele zásad poskytovania Karty staromestského seniora, ktoré schválili miestni poslanci na poslednom rokovaní staromestského zastupiteľstva.
viac
15.07.2021
Novú plaváreň v Snine konečne otvoria
Mesto Snina otvorí svoju novú plaváreň predposledný júlový deň. Jej prvý návštevník vzíde zo žrebovania v súťaži Prvý plavec v plavárni Snina, ktorou chce samospráva zvýšiť záujem o karty obyvateľa.
viac
24.01.2022
Brezno spustilo novinku pre seniorov
Breznianska samospráva spustila projekt Senior karta pre ľudí nad 60 rokov, ktorá im zhruba v 30 prevádzkach v meste označených žltou nálepkou a textom umožní využívať rôzne zľavy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %