Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
02.10.2023 10:55

Mesto vykonalo počas sezóny 858 zásahov na liahniskách komárov


Snímka zdroj: Bratislavské noviny


Hlavné mesto Bratislava vykonalo počas tohtoročnej sezóny 858 zásahov na liahniskách komárov. Zásahy sa týkali územia s rozlohou viac ako dva milióny štvorcových metrov.


V teréne sa doteraz vykonalo 11.246 monitoringov. Hovorí o miliardách eliminovaných lariev komárov. Informuje o tom na sociálnej sieti. "Najmasívnejšie zásahy helikoptérou, dronmi, z člna a ručnými chrličmi prebehli na zaplavených územiach po vyliatí rieky Morava počas posledného aprílového týždňa, na konci mája, v druhom augustovom týždni a začiatkom septembra," približuje magistrát.         

Cieľom zásahov nie je eliminácia celej populácie komárov, ale minimalizovať ich kalamitné liahnutie. Na území mesta, ale aj na Záhorí sa totiž nachádzajú viaceré miesta, v ktorých pre ich stupeň ochrany nie je možné použiť ani biologický larvicíd BTI, ktorý je pre ostatnú faunu a flóru neškodný. Hlavné mesto zároveň prišlo s BTI vo forme tabliet pre záhradky. BTI sa napríklad používa v Rakúsku od roku 2005.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.10.2020
Staromestskí dobrovoľní hasiči majú konečne funkčné garáže
Staromestskí dobrovoľní hasiči budú môcť zasahovať počas celého roka. Mestská časť upravila garáže Dobrovoľného hasičského zboru obce Bratislava-Staré Mesto (DHZO) tak, aby ich hasiči mohli využívať aj v zimných mesiacoch.
viac
13.12.2021
Nové Mesto hľadá vhodné priestory či pozemky pre novú škôlku
Bratislavské Nové Mesto hľadá nové priestory či pozemky pre novú materskú školu. Najpálčivejší problém s kapacitami má mestská časť najmä na Kramároch a Kolibe, kde má v súčasnosti zriadené tri škôlky.
viac
04.02.2022
V Novom Meste má vzniknúť nové zariadenie pre seniorov
Bratislavské Nové Mesto bude mať nové centrum sociálnych služieb, ktoré má poskytovať celodennú odbornú starostlivosť. Vzniknúť má v nevyužívanej budove vedľa parku Jama na Tehelnom poli.
viac
26.04.2022
Premávku čiastočne vynovenej lanovky na Kamzík obnovia v máji
Čiastočne obnovená sedačková lanovka premávajúca medzi Železnou studničkou a Kamzíkom v bratislavskom Novom Meste by mala byť verejnosti opäť prístupná začiatkom mája. Otvorenie jej letnej sezóny je naplánované na 5. mája. Uviedol to Ján Borčin z miestneho úradu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %