Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
05.06.2023 02:25

Mesto vyhlásilo verejnú súťaž na zabezpečenie zberu a odvozu odpadu


Ilustračná snímka.


Mesto Lučenec vyhlásilo verejnú súťaž na poskytovanie služieb v oblasti nakladania s odpadom za vyše 2,3 milióna eur.


Nový dodávateľ má zber a odvoz odpadov v meste zabezpečovať počas štyroch rokov. Vyplýva to z oznámenia, ktoré bolo zverejnené vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.

Ako samospráva uvádza v súťažných podkladoch, predmetom zákazky je zabezpečenie zberu a odvozu zmesového komunálneho odpadu, zber a dotriedenie separovaných zložiek odpadu i vývoz odpadu z uličných smetných košov. Súčasťou zákazky je tiež zber a odvoz zmesového komunálneho odpadu z polopodzemných kontajnerov, prevádzkovanie vybudovaných uzamykateľných kontajnerových stanovíšť či zabezpečenie prevádzky zberného dvora.

Mesto Lučenec plánuje v oblasti odpadového hospodárstva postupne zaviesť viaceré zmeny. Prejsť chce na spôsob spoplatňovania odpadov z fixnej ceny na cenu za vývoz zmesového odpadu podľa počtu vynesených nádob. V podmienkach súťaže preto samospráva požaduje vybavenie zberových vozidiel čítacím zariadením, ktoré bude zaznamenávať identifikátory z čipov v odpadových nádobách.

Celková odhadovaná hodnota zákazky predstavuje približne viac ako 2 343 000 eur. Záujemcovia môžu svoje ponuky predkladať do 4. júla, kritériom na vyhodnotenie ponúk je cena.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.08.2016
Senec chce odstrániť štyri nelegálne skládky za viac ako 50 000 eur
Mesto Senec chce odstrániť štyri nelegálne skládky odpadu na Nitrianskej a Diaľničnej ulici, Seredskej ceste a ceste na Mlynský Klin za 50.600 eur bez DPH. Momentálne prebieha verejné obstarávanie na zhotoviteľa prác.
viac
20.07.2017
Samosprávy sa ešte môžu uchádzať o eurofondy na kompostovanie bioodpadu
Samosprávy sa ešte môžu uchádzať o eurofondy, ktoré im majú pomôcť s bioodpadom. Na obstaranie záhradných kompostérov na bioodpad produkovaný v domácnostiach je v aktuálnej výzve vyčlenených päť miliónov eur.
viac
15.12.2020
Handlovčania zaplatia budúci rok za komunálny odpad viac
Handlovčania budú za odvoz a spracovanie komunálneho odpadu od budúceho roka platiť o tri eurá viac.
viac
18.08.2023
Nakladanie s odpadom má na starosti nová firma, časť úloh plní mesto
Odpadové hospodárstvo v Lučenci má od začiatku augusta na starosti nová firma. Vo verejnom obstarávaní uspela spoločnosť KOSIT WEST, s ktorou mesto uzavrelo zmluvu týkajúcu sa zberu a prepravy odpadov na najbližšie štyri roky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %