Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
22.11.2023 01:05

Mesto Trenčín predá TVK vodohospodársky majetok za viac ako päť miliónov eur


Ilustračná snímka


Mesto Trenčín predá akciovej spoločnosti Trenčianske vodárne a kanalizácie (TVK) nehnuteľný a hnuteľný vodohospodársky majetok za viac ako päť miliónov eur. Prevod majetku schválili na utorkovom zasadnutí poslanci trenčianskeho mestského zastupiteľstva.


Podľa vedúcej útvaru majetku mesta trenčianskej radnice Gabriely Vankovej mesto Trenčín nie je odborne spôsobilou osobou na prevádzkovanie verejných vodovodov a kanalizácií a nemôže sa ako samostatný subjekt starať o tento majetok a jeho prevádzku.         

"Pre mesto Trenčín je preto účelnejšie previesť vlastnícke právo k vodohospodárskemu majetku na spoločnosť TVK, ktorej je mesto Trenčín jedným z akcionárov," doplnila Vanková.         

V nadväznosti na prevod vodohospodárskeho majetku prevzalo mesto záväzok na zvýšenie základného imania spoločnosti TVK. O zvýšení základného imania rozhodlo mimoriadne valné zhromaždenie TVK 30. októbra tohto roka.         

Podľa primátora Trenčína Richarda Rybníčka záväzok na zvýšenie základného imania spoločnosti TVK preberie mesto vo forme upísania 198 akcií spoločnosti. Celková suma emisného kurzu za všetky upisované akcie bude 5.084.496 eur.         

Upísanie akcií a splatenie emisného kurzu je jednou z podmienok navrhovanej kúpnej zmluvy. Upisovať akcie môžu len akcionári spoločnosti TVK. V prípade, ak by mesto Trenčín neupísalo akcie v navrhnutom rozsahu alebo nesplatilo emisný kurz, spoločnosť TVK je oprávnená od kúpnej zmluvy odstúpiť. Podľa uznesenia mimoriadneho valného zhromaždenia emisný kurz musia upisovatelia uhradiť v stopercentnej výške najneskôr do 10. januára budúceho roka.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.04.2017
Budova bývalej škôlky je nebezpečná
Zástupcovia Bratislavského samosprávneho kraja dnes na mimoriadnom brífingu reagovali na nepravdivé informácie, ktoré zazneli na tlačovej konferencii župných poslancov Rudolfa Kusého a Eduarda Demela ohľadom predaja budovy materskej školy na Znievskej ulici č. 4 v MČ Bratislava – Petržalka.
viac
15.04.2021
Predajom prebytočného majetku získala Handlová viac ako 60 000 eur
Mesto Handlová získalo predajom svojho prebytočného majetku do rozpočtu viac ako 60 000 eur. Financie dostane za dom v Novej Lehote a bývalé zdravotné stredisko. O kúpu bývalej kolkárne a domu na Dolnom konci nikto neprejavil záujem. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
21.04.2022
Suvenírovú eurobankovku s Mestskou vežou začnú predávať v sobotu
V Kultúrno-informačnom centre na Mierovom námestí v Trenčíne spustia v sobotu (23. 4.) predaj suvenírovej eurobankovky s motívom Mestskej veže. Ide o tretiu eurobankovku, ktorá sa svojím motívom spája s mestom Trenčín.
viac
16.03.2024
Samosprávy zverejnili výzvu pre VVS, žiadajú ochranu vody a majetku vodární
Viacerí primátori a starostovia zo stredného a východného Slovenska sa podpísali pod výzvu adresovanú predstavenstvu Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti (VVS) a Národnej rade (NR) SR. Samosprávy v súvislosti s dlhopisovým programom VVS žiadajú garanciu ochrany slovenskej vody a majetku vodární
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %