Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
20.04.2023 10:35

Mesto sa uchádza o financie na modernizáciu telocvične


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Poltár chce zmodernizovať mestskú telocvičňu na Sklárskej ulici. Samospráva podala žiadosť o finančnú podporu na Fond na podporu športu.


Celkové náklady predstavujú takmer 423 124 eur, v prípade úspešnosti projektu a jeho schválenia sa bude samospráva spolupodieľať na financovaní sumou viac ako 126 937 eur, čo predstavuje 30 percent nákladov.

"Cieľom projektu je zlepšiť úroveň existujúcej športovej infraštruktúry a vytvoriť lepšie podmienky pre rekreačných i profesionálnych športovcov v meste," informoval primátor Peter Sitor. Zámerom je prispieť k rozvoju športu u detí, mládeže, podporiť športové talenty v meste, ako aj širokú verejnosť. "Chcem, aby občania mali kde efektívne využiť svoj voľný čas," dodal primátor.

Samospráva plánuje zatepliť obvodový plášť budovy, strechu, vymeniť okná a dvere. V interiéri haly zamýšľa opraviť povrch a vymeniť podlahu hracej plochy telocvične.

Mesto sa s podobným projektom zapojilo do výzvy už v minulosti, dokonca s ním aj uspelo. Pre stúpajúce stavebné náklady a dodatočné zvýšenie celkových nákladov projektu, ktoré by mesto muselo dofinancovať sumou takmer 500 000 eur, však napokon od zmluvy odstúpilo. Samospráva teraz svoj projekt aktualizovala, upravila a opäť sa zapojila do výzvy vyhlásenej Fondom na podporu športu.

"V súčasnosti sú podmienky vo výzve nastavené výhodnejšie. Spolufinancovanie je menšie, pričom získaná dotácia takmer 300 000 eur by bola v podobnej výške," doplnil primátor.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.06.2016
Radnica má záujem zrevitalizovať park pred úradom práce
Zrevitalizovať park pred úradom práce v širšom centre mesta má záujem prievidzská radnica. Na prvú etapu projektu za viac ako 220 000 eur, ktorá má riešiť obnovu jeho verejnej zelene, žiada financie z nadácie.
viac
20.05.2021
Radnica sa uchádza o dotáciu na obnovu južného krídla kaštieľa
Mesto Sereď má dlhodobý záujem obnoviť miestny kaštieľ – bývalý vodný hrad Šintava, a tak sa zapojilo do výzvy dotačného systému Ministerstva kultúry SR Obnovme si svoj dom a jeho podprogramu zameraného na komplexnú obnovu národných kultúrnych pamiatok.
viac
16.07.2021
Fiľakovo plánuje komplexne obnoviť vnútroblok v centre mesta
Obnova okolia mestských sídlisk, ktoré boli vybudované za bývalého režimu a už nespĺňajú požiadavky dnešného života, je aktuálnou témou v mnohých samosprávach.
viac
25.05.2022
Poltár získal z Fondu na podporu športu 304 543 eur na modernizáciu telocvične
Mesto Poltár získalo z Fondu na podporu športu finančné prostriedky na modernizáciu mestskej telocvične na Sklárskej ulici. Schválená dotácia predstavuje sumu 304 543 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %