Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
23.03.2022 04:15

Mesto Poprad začalo s odstraňovaním vizuálneho smogu


Snímka zdroj: (Mestská polícia Poprad).


Mesto Poprad začalo s odstraňovaním vizuálneho smogu v podobe nepovolených reklamných stavieb - bilbordov, megabordov a rôznych druhov veľkoplošných reklamných tabúľ v meste.


„Vďaka novele stavebného zákona sa urýchlili procesy na stavebnom úrade a my sme tak mohli pristúpiť k prvej fáze odstraňovania reklamného smogu v Poprade. Aj takýto na prvý pohľad malý zásah do verejného priestoru môže okamžite zlepšiť kvalitu života našich obyvateľov. Verím, že sa tak čoskoro stane vo viacerých mestských lokalitách,“ povedal popradský primátor Anton Danko.

Mesto zatiaľ odstránilo tri billboardy pri ceste I/18 a sedem reklamných stavieb na Partizánskej ulici. V tomto týždni sa ešte odstránia štyri obojstranné billboardy pri ceste I/18 a I/66, ako aj reklamná stavba na Športovej ulici. Vo všetkých prípadoch ide o nepovolené reklamné stavby na pozemkoch vo vlastníctve mesta.

S odstraňovaním vizuálneho smogu bude Mesto Poprad pokračovať aj v nasledujúcich týždňoch a mesiacoch na celom území mesta.

Autor: (Mesto Poprad)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.03.2022
Dubnica nad Váhom pokračuje v odstraňovaní nelegálnych bilbordov
Nelegálne reklamné stavby na základe súdneho príkazu odstraňujú technické služby mesta (TSM). Ako informovala hovorkyňa mesta Veronika Valuchová, procesy súvisiace s elimináciou vizuálneho smogu dubnická samospráva rozbehla už v roku 2019.
viac
21.06.2022
Poprad chce v odstraňovaní vizuálneho smogu pokračovať
V Poprade už odstránili viaceré reklamné stavby. Mesto chce v eliminácii vizuálneho smogu v podobe nepovolených reklamných stavieb - billboardov, megaboardov a rôznych druhov veľkoplošných reklamných tabúľ pokračovať aj v najbližšom období. Potvrdila to hovorkyňa mesta Jarmila Hlaváčová.
viac
10.08.2022
Mesto odstránilo 43 bilbordov, plánuje odstrániť ešte ďalších 40
Mesto Nitra pokračuje v odstraňovaní nepovolených reklamných stavieb na svojom území. V tomto roku sa podarilo odstrániť celkovo 43 nepovolených reklamných stavieb, najmä bilbordov, ale aj bigbordov a PVC plachiet, informoval hovorca mesta Tomáš Holúbek.
viac
27.02.2023
Mesto za posledné roky odstránilo takmer 400 rôznych reklamných stavieb
Nitrianska radnica nechala v priebehu minulého roka odstrániť z ulíc mesta 93 nepovolených reklamných stavieb. Ako informoval mestský úrad, bolo medzi nimi 75 bilbordov, tri bigbordy a 15 PVC plachiet.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %