Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
29.06.2021 08:00

Mesto Martin ocenilo osobnosti a kolektívy za rok 2020


Snímka zdroj: (Mesto Martin).


Mesto Martin ocenilo počas posledného júnového víkendu najvýznamnejšie osobnosti a kolektívy za rok 2020. Verejné uznania a ocenenia si prevzalo šesť jednotlivcov a štyri kolektívy. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Kalmanová.


Pripomenula, že mesto tradične udeľuje verejné uznania a ocenenia v novembri počas Svätomartinských hodov. „Protipandemické opatrenia v závere roka 2020 však zabránili aj tomuto podujatiu, preto sme oceňovanie preložili na jún 2021. V súlade s aktuálnymi opatreniami regionálneho úradu verejného zdravotníctva sa konalo v budove Národného domu Slovenského komorného divadla,” uviedla Kalmanová.

Mesto ocenilo čestným občianstvom Michala Kováča Adamova za výnimočné zásluhy v prospech mesta Martin, regiónu Turiec a pri príležitosti životného jubilea. „Cenu mesta si prevzali klavírna virtuózka Tatiana Fraňová a najstarší hodinár na Slovensku Miloš Uhrín. Mesto tiež ocenilo troch dobrovoľníkov – Milana Michalca za umeleckú prácu s deťmi zo znevýhodneného prostredia, Milana Stuchlého za prínos k rozvoju turistiky v regióne a Milana Sýkoru za dobrovoľné darcovstvo krvi,” doplnila hovorkyňa mesta.

Primátor ocenil aj kolektív študentov zo Základnej školy Alexandra Dubčeka za úspešnú reprezentáciu mesta Martin v dopravnej súťaži FIA European Traffic Education Contest 2019, kolektív pracovníkov spoločnosti KraussMaffei Technologies, zamestnancov Univerzitnej nemocnice Martin (UNM) a medikov, ktorí UNM počas pandémie pomáhali.

„Som hrdý, že spoločným menovateľom všetkých osobností nášho mesta dnes aj v minulosti je odvaha. V čase, keď nikto z nás nevedel, čo nastane a čo vlastne robiť, sa nebáli a postavili sa na pomoc svojim blízkym a celému nášmu mestu. Za to im patrí moja nesmierna vďaka a úcta,” povedal primátor mesta Martin.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.06.2020
ŽSK nominuje významné osobnosti kraja
Opäť po roku ocení Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) významné osobnosti. Tipy na tohtoročných laureátov na najvyššie krajské ocenenie môže predkladať široká verejnosť do 31. augusta.
viac
29.08.2020
Poslanci sa zhodli na nominantoch na ocenenia mesta
Mestské zastupiteľstvo v Piešťanoch schválilo na svojom štvrtkovom zasadnutí udelenie čestného občianstva mesta lekárovi a športovcovi Ľudovítovi Komandelovi, in memoriam kultúrnej osobnosti Kornelovi Duffekovi a ceny mesta plavkyni Viere Čamborovej pri príležitosti životného jubilea.
viac
30.09.2020
Medzi držiteľmi Ceny TTSK sú aj ľudia z boja proti COVID-19
Za osobitný prístup k rozvoju kraja, vynikajúce tvorivé činy a výsledky ocenil v utorok Trnavský samosprávny kraj (TTSK) tri desiatky osobností a kolektívov.
viac
21.06.2021
Žilinská župa po jubilejný desiatykrát ocenila osobnosti kraja
Laureáti najvyšších krajských ocenení za rok 2020 si v sobotu v Slovenskom komornom divadle v Martine prevzali Cenu a Pamätnú plaketu Žilinského samosprávneho kraja z rúk predsedníčky Eriky Jurinovej.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %