Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
28.03.2022 03:20

Mesto má kompletnú realizačnú dokumentáciu k výstavbe športovej arény


Vizualizácia športovej arény.


Príprava výstavby športovej arény v Malackách môže vstúpiť do fázy vyhlásenia verejného obstarávania na zhotoviteľa. Na sociálnej sieti o tom informuje primátor Malaciek Juraj Říha, potvrdzujúc skompletizovanie realizačnej dokumentácie.


"Rozpočet máme hotový, môžeme pristúpiť k vyhláseniu verejného obstarávania na dodávateľa stavby,“ píše Říha. Zároveň priznáva, že zdražovanie a nárast trhových cien stavebných materiálov ovplyvní aj konečnú výšku investície. "Budem rád, ak sa nám pri športovej aréne podarí elektronickou aukciou stlačiť cenu pod 10 miliónov eur a začať s čo najskoršou výstavbou,“ dodal.

Napriek zdraženiu stavebného materiálu sa mesto nevzdáva ambície postaviť nielen funkčný, ale i vizuálne príťažlivý komplex, zodpovedajúci úrovni 21. storočia. Návrh arény predstavuje športový tréningový komplex, ktorého súčasťou bude okrem hokejovej haly aj multifunkčná športová hala pre kolektívne športy, silovo-kondičná príprava, priestory pre regeneráciu, hokejový trenažér, ubytovacie kapacity pre športovcov a potrebné technické zázemie. Aréna má slúžiť športovým klubom i rekreačným športovcom z Malaciek a celého okresu.

Dotáciu vo výške 1,5 milióna eur poskytol na výstavbu štát. Financovanie bude viaczdrojové, okrem štátneho grantu to budú úverové prostriedky i peniaze z mestského rozpočtu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.04.2019
Malacky majú šancu získať modernú športovú arénu
Zimný štadión alebo tréningová hala? V areáli školy na Záhoráckej alebo na Štúrovej? Dlhá a miestami aj emotívna diskusia športovej verejnosti, čo a kde vlastne postaviť, sa nateraz končí.
viac
18.07.2020
Do Malaciek prišla vládna dotácia na športovú arénu
Príprava športovej arény v Malackách má za sebou zásadný krok vpred. Mesto už dostalo dotáciu 1,5 milióna eur od vlády na jej výstavbu.
viac
22.01.2021
Mesto Malacky sa pre činnosť dopravného inšpektorátu obracia na GP
Mesto Malacky sa obracia na Generálnu prokuratúru (GP) SR so žiadosťou o preverenie postupov a zákonnosti stanovísk okresného dopravného inšpektorátu (ODI). Samospráva o tom informuje v tlačovej správe.
viac
05.10.2022
Začalo sa s výstavbou športovej arény, hotová má byť o dva roky
Výstavba športovej arény v Malackách sa oficiálne začala. V lokalite Píla, kde má multifiunkčná aréna vyrásť, v stredu poklepali symbolický základný kameň.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %