Nedeľa 06.10.2024
Dnes má meniny 
Natália
°C
04.10.2024 11:36

Mesto hľadá šikovných Majstrov remesla


Propagačný plagát


V Liptovskom Mikuláši sa pohybuje množstvo usilovných ľudí, pracujú precízne v menších alebo väčších firmách a často bez väčšieho povšimnutia druhých. Predstavitelia mesta ich chcú pri príležitosti Roka remesla nájsť a oceniť.


Môžu to byť zamestnanci výrobných podnikov alebo pracovníci v oblasti služieb či predaja na území mesta Liptovský Mikuláš s minimálne päťročnou praxou.

„Svoje remeslo vykonávame všetci, aj ja ako primátor. Remeslo chápeme v širšom zmysle, nepredstavujeme si len tradičnú výrobu produktov. Môžu to byť ľudia, ktorí za pásom, kontrolujú súčiastky alebo sa v salónoch starajú o vizáž druhých. Jednoducho ktokoľvek, kto svoju prácu vykonáva poctivo a precízne,“ vysvetlil primátor Ján Blcháč.

Aký by mal byť?

Majster remesla musí byť vo svojom odbore skutočný odborník, ktorý ku svojej práci pristupuje zodpovedne a angažovane a svoje nadobudnuté zručnosti a vedomosti vie odovzdať druhým. Nominovať na ocenenie ho môžu samotné firmy, ale aj bežní obyvatelia, prostredníctvom online formulára na internetovej stránke mesta www.mikulas.sk/majster, do konca októbra.

Vyhodnotenie bude na jarmoku

Nominovať osobu môžete buď vo výrobe, v službách alebo predaji. Kategórie výroby sú textil, krajčírstvo, kožušníctvo, garbiarstvo, drevo a spracovanie dreva, spracovanie kovu, strojárstvo a technológie, chemické a kozmetické výrobky, kamenárstvo a keramika, úžitkové predmety, potravinárstvo alebo iný priemysel.

Majster remesla môže pôsobiť aj v oblasti služieb, tu ho môžete nominovať v kategórii oprava, úprava a údržba, stavebníctvo, starostlivosť o telo, informačné technológie, grafické alebo tlačiarenské služby, pohostinstvo a cestovných ruch, energetické služby. Môže pracovať tiež v maloobchodnom alebo veľkoobchodnom predaji.

O víťazoch rozhodne odborná komisia a ocení ich primátor počas slávnostného otvorenia Mikulášskeho jarmoku.

Autor: (ts-mesto Liptovský Mikuláš)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.02.2019
Majsterku sveta Petru Vlhovú privítajú v piatok na námestí
Majsterku sveta v obrovskom slalome Petru Vlhovú slávnostne privítajú v piatok (22. 2.) na Námestí osloboditeľov v Liptovskom Mikuláši. TASR o tom informoval Ján Sokolský z kancelárie vedenia mesta.
viac
16.06.2020
V Liptovskom Mikuláši tento rok začnú stavať 80 rodinných domov
V meste Liptovský Mikuláš začnú tento rok stavať približne 80 rodinných domov, 60 domov by mali dokončiť. Vyplýva to z podkladov odboru územného rozhodovania a stavebného poriadku radnice.
viac
07.08.2020
Z detí sa v prímestskom tábore stali remeselníci a výtvarníci
Tradičné remeselné postupy a výtvarné techniky si v tábore Šikovníček v Liptovskom Mikuláši osvojilo 22 detí. Týždenný prímestský detský tábor zorganizovalo Liptovské kultúrne stredisko (LKS) na konci júla. Informovala o tom metodička LKS pre umelecké remeslo Beata Kuviková.
viac
13.05.2024
V múzeu pripravujú prehliadku o najrozšírenejších remeslách
Komentovanú prehliadku o najrozšírenejších liptovskomikulášskych remeslách ponúknu návštevníkom mestského Múzea Janka Kráľa v sobou 18. mája o 20.00 h. Pripravili ju v rámci Noci múzeí a galérií.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.04 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.61 %