Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
22.07.2018 08:04

Mesto chce vybudovať CIZS v budove polikliniky


Ilustračná snímka - termálne kúpalisko Veľký Meder


Mesto Veľký Meder chce vybudovať centrum integrovanej zdravotnej starostlivosti (CIZS) v budove polikliniky na Poľovníckej ulici. Reaguje tak na výzvu Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR na predkladanie projektových zámerov v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu.


„V rámci realizácie projektu bude vytvorené CIZS prostredníctvom rekonštrukcie existujúceho zdravotníckeho zariadenia Poliklinika Veľký Meder, obstaraním materiálno-technického vybavenia, obstaraním zdravotníckej techniky, zariadenia a vybavenia, vybudovaním IKT infraštruktúry ambulancií a spoločných priestorov vrátane vybavenia vysokorýchlostným internetovým pripojením a nákupu softvérového vybavenia a zabezpečením plnej bezbariérovosti objektu,“ informovala samospráva. Mesto pritom môže integrovať viaceré zložky zdravotnej starostlivosti.       

Veľký Meder takto oslovuje všetkých poskytovateľov vo viacerých druhoch ambulantnej zdravotnej starostlivosti s možnosťou zaradiť sa do CIZS. Ide napríklad o lekárov poskytujúcich všeobecnú ambulantnú starostlivosť pre dospelých a deti, gynekológov, zubných lekárov či sociálne služby, rehabilitácie alebo stacionár. Potenciálni záujemcovia musia spĺňať požiadavky podľa ich konkrétnej pôsobnosti.       

Na integrované centrá bolo vyčlenených 70 miliónov eur z eurofondov. Maximálna výška príspevku na projekt je 700.000 eur, finančná spoluúčasť prijímateľov na uskutočnenie projektu je päť percent z celkových oprávnených nákladov. MZ SR chce týmto spôsobom obnoviť myšlienku malých zdravotných ambulancií v regiónoch. Centrá integrovanej zdravotnej starostlivosti by v danej oblasti na jednom mieste združovali všeobecných lekárov, pediatrov a špecialistov. Cieľom je teda zvýšiť počet lekárov primárneho kontaktu i špecialistov na danom mieste, vytvoriť ambulantnou formou aj priestor pre poskytovanie sociálnych služieb a zefektívniť tým manažment pacienta.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.07.2017
Schvaľovanie žiadostí o podporu kreatívneho priemyslu sprevádza spor
Formalizmus a sporný výklad zákona mali zabrániť desiatkam subjektov uchádzať sa o nenávratný finančný príspevok v dotačnej výzve na podporu kreatívneho priemyslu.
viac
29.06.2020
Mesto Senica vypísalo výzvu na realizáciu cyklotrasy
Mesto Senica vyhlásilo výzvu na predkladanie ponúk na realizáciu projektu Cyklodopravné trasy Senica - I. etapa, ktorej celková predpokladaná hodnota je vo výške 1 205 744,08 eura. Vyplýva to z informácií zverejnených vo vestníku Úradu pre verejné obstarávania (ÚVO).
viac
02.11.2020
Kultúrno-kreatívne centrá dostávajú zelenú
Ministerka kultúry SR Natália Milanová podpísala prvé rozhodnutia o schválení projektov na budovanie kreatívnych centier. Na prvé štyri projekty predložené v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) sa rozdelí nenávratný finančný príspevok 43,5 milióna eur.
viac
24.06.2021
Časť balíka REACT-EÚ bude zameraná na modernizáciu kultúrneho sektora
Prostredníctvom finančného nástroja REACT-EÚ, ktorý má zmierniť dosah koronakrízy na ekonomiky členských krajín únie, by mal z dodatočných dotácií profitovať aj slovenský kultúrny sektor.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %