Streda 17.04.2024
Dnes má meniny 
Rudolf, Rudolfa
°C
22.06.2019 03:25

Mesto chce postupne postaviť stovky nájomných bytov


Ilustraqčná snímka, zdroj: novostavby.sk


V Malackách by v budúcich rokoch malo vzniknúť niekoľko stoviek nájomných bytov. Ambiciózny plán samosprávy potvrdil pre TASR primátor okresného mesta v Bratislavskom kraji Juraj Říha.


"Nielen my vnímame 'divokú' situáciu na trhu s klasickými prenájmami, ktorá v dôsledku dopytu po nájme v kombinácii s nedostatočnou podporou nájomného bývania zo strany štátu spôsobila fakt, že domácnosti musia v Bratislavskom kraji často za prenájom zaplatiť 500 až 600 eur, takže po odpočítaní všetkých životných nákladov zostanú na hranici životného minima," upozornil Říha. Je presvedčený, že výstavba niekoľko stoviek nájomných bytov nielen zvýši možnosti výberu, ale prispeje aj k „znormalizovaniu" situácie na trhu s prenájmom nehnuteľnosti. "Nájomné v našich mestských nájomných bytoch by malo byť na úrovni 200 eur, myslím si, že to vytvorí tlak aj na zníženie ceny klasických prenájmov," skonštatoval.       

Prvých približne 30 nových nájomných bytov v Malackách by sa malo začať stavať už v budúcom roku na Jánošikovej ulici. "Tým, že sa chceme uchádzať pri financovaní o dotáciu Ministerstva dopravy a výstavby (MDV) SR a čerpanie úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania, plán je, aby sme žiadosť spolu so stavebným povolením mali pripravenú do jari 2020," uviedol Říha.       

Ďalšie, väčšie komplexy, ktoré by postupne priniesli niekoľko stoviek nájomných bytov, by mali vzniknúť v iných dvoch lokalitách mesta. "Máme ich vyhliadnuté, no kým niečo nie je zmluvne dohodnuté, nebudem ich konkretizovať," povedal primátor Malaciek s tým, že ide v každom prípade o lokality, ktoré prinesú impulz do budúceho rozvoja mesta.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.10.2016
Karlova Ves nesúhlasí s vytypovanými lokalitami pre náhradné byty
Bratislavská Karlova Ves nesúhlasí s vytypovanými lokalitami v mestskej časti, kde by sa mohli postaviť náhradné nájomné byty. Podľa karloveskej starostky Dany Čahojovej ide o lokality na Nábělkovej, Hlaváčikovej ulici a na ulici J. Stanislava.
viac
12.04.2017
Stanovisko hlavného mesta k výstavbe bytových náhrad Pri kríži
Primátor berie na vedomie hlasovanie poslancov, pri svojom rozhodovaní však musí postupovať tak, aby konal v záujme všetkých obyvateľov Bratislavy a zároveň tak, aby prijaté uznesenia neboli v rozpore so zákonom  či v rozpore s efektívnym a hospodárnym nakladaním s majetkom mesta.
viac
20.02.2019
Obec Kecerovce plánuje výstavbu ďalších nájomných bytov
Spolu 48 obecných nájomných bytov nižšieho štandardu by mohlo vyrásť v obci Kecerovce v okrese Košice-okolie do konca tohto roka. Projekt odobrilo obecné zastupiteľstvo na svojom februárovom zasadnutí. Ako pre TASR povedal starosta Miroslav Galas-Zaufal, záujem o byty je veľký.
viac
21.01.2021
Mesto Košice chce na Jesenského ulici stavať nájomné byty
Na Jesenského ulici v Košiciach by mohli vyrásť mestské nájomné byty. Mesto vyhlásilo súťaž návrhov na ich výstavbu, lehota na predkladanie ponúk uplynie 1. februára.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %