Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
24.09.2020 10:41

Mesto chce kompletne zrekonštruovať športovú halu Mier


Športová hala Mier v Bardejove.


Športová hala Mier v Bardejove prejde kompletnou rekonštrukciou. Za účasti vedenia mesta a poslancov mestského zastupiteľstva sa tam tento týždeň konalo pracovné stretnutie.


Ako informoval hovorca mesta Štefan Hij, rekonštrukcia po 40 rokoch je potrebná z dôvodu fyzickej i morálnej amortizácie haly.      

Predmetom modernizácie je podľa neho z komplexu mestskej športovej haly realizovať len objekt samotnej športovej haly. „Investičný zámer predpokladá kompletnú modernizáciu samotného objektu, a to jej exteriérov - rekonštrukciu strechy, presklených plôch, okien a dverí, rekonštrukciu fasády, opravu terasy, betónových zábradlí a vstupov z Námestia SNP. V interiéri bude vymenená palubovka hracej plochy, sedačky tribún pre divákov, zmodernizované osvetlenie, vymenený akustický pohľad, zábradlia, sociálne zariadenia, látkové tieniace rolety, zrekonštruované osvetlenie a projekt ráta aj s kamerovým systémom,” priblížil Hij s tým, že celkové náklady na rekonštrukciu predstavujú sumu 2,7 milióna eur.     

„Financovanie je zabezpečené z dotácie vlády SR schválenej ešte v októbri 2019 vo výške 1,5 milióna eur a zvyšok zabezpečí samospráva z vlastných zdrojov,” povedal Hij.     

Súčasťou pracovné stretnutia bola aj prezentácia štúdie riešenia priľahlého územia – Námestia času. „Táto štúdia však predstavovala iba víziu architektov, ako by územie mohlo v budúcnosti vyzerať,” vysvetlil Hij.      

Rekonštrukciou športovej haly sa bude zaoberať mestské zastupiteľstvo (MsZ), ktoré je naplánované na 1. októbra.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.05.2020
Modernizáciu zdravotného strediska plánujú ukončiť do decembra
Vo Veľkom Šariši začali v pondelok po polstoročí od postavenia s obnovou budovy zdravotného strediska. Modernizácia bude stáť takmer 650 000 eur, z mestského rozpočtu pôjde 34 000 eur. Zvyšok bude financovaný z európskych zdrojov.
viac
13.07.2021
Topoľčany zrekonštruovali najväčšie kryté športovisko
Hádzanárska hala na Bernolákovej ulici v Topoľčanoch volala po rekonštrukcii už dlho. V januári 2020 sa začali rekonštrukčné práce a v júni tohto roka si už v nových priestoroch zahrali detskí hádzanári mesta Topoľčany.
viac
13.01.2022
Na modernizáciu Predstaničného námestia získal Lučenec vyše 430 000 eur
Mesto Lučenec získalo na rekonštrukciu verejného priestoru pred železničnou stanicou nenávratný finančný príspevok vo výške viac ako 430 000 eur. Informoval o tom hovorca mesta Andrej Barančok.
viac
25.05.2022
Poltár získal z Fondu na podporu športu 304 543 eur na modernizáciu telocvične
Mesto Poltár získalo z Fondu na podporu športu finančné prostriedky na modernizáciu mestskej telocvične na Sklárskej ulici. Schválená dotácia predstavuje sumu 304 543 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %