Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
09.09.2023 02:00

Mesto Bratislava plánuje čerpať nový úver vo výške osem miliónov eur


Snímka zdroj: Pixabay


Mesto Bratislava plánuje čerpať nový investičný úver vo výške osem miliónov eur. Zabezpečiť ním chce financovanie projektov z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP). V zozname uvádza cesty II. triedy - Púchovská, Trnavská a Račianska.


O podpísaní úverovej zmluvy so spoločnosťou National Development Fund II. rozhodne v piatok (8. 9.) bratislavské mestské zastupiteľstvo. Na základe aktuálnej situácie na trhu navrhuje magistrát využiť ponuku na financovanie investičných projektov Bratislavského samosprávneho kraja z finančného nástroja IROP. V zozname projektov uvádza cesty II. triedy - Púchovská, Trnavská a Račianska. Práce na nich plánuje v druhej polovici budúceho roka.         

V prípade Púchovskej ide o úsek od Detvianskej po Púchovskú 14. Práce majú stáť vyše 1,4 milióna eur. Obdobná suma je aj v prípade projektu na Trnavskej, kde sa má pracovať od križovatky Tomášikova - Trnavská po železničné priecestie. Náklady za viac ako päť miliónov eur sa majú týkať Račianskej, a to úseku od Legerského po Železničná stanica Vinohrady.         

Magistrát deklaruje, že načerpaním nového úveru dodržiava ukazovateľ zadlženosti v zmysle zákona o rozpočtových pravidlách územnej samosprávy. Dlhová zaťaženosť hlavného mesta sa v tomto roku predpokladá na úrovni 49,82 percenta.         

Mestské zastupiteľstvo odsúhlasilo v marci mestský rozpočet na roky 2023 - 2025. Jeho súčasťou bol aj schválený nový úver na rok 2023 vo výške 30 miliónov eur. Načerpanie nového úveru osem miliónov eur sa tak navrhuje v súlade s týmto rozpočtom.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.08.2016
Bratislava vďaka projektu RESIN zistí, ako je pripravená na zmenu klímy
Hlavné mesto by malo spoznať, ako je pripravené na negatívne dosahy zmeny klímy. Bratislava sa totiž stala partnerom projektu Európskej únie RESIN.
viac
26.02.2020
Bratislavskí poslanci budú schvaľovať zmenu rozpočtu s konkrétnymi návrhmi
Oveľa viac opravených ciest a chodníkov. K tomu desiatky vynovených verejných priestorov. Vedenie magistrátu plní svoj sľub a zverejňuje zoznam komunikácií a verejných priestorov, ktoré budú zrekonštruované alebo novovytvorené vďaka vyšším príjmom do mestskej kasy.
viac
04.05.2020
Pri oprave výtlkov budú po novom využívať infražiariče
Výtlky na miestnych komunikáciách v Liptovskom Hrádku budú zamestnanci odboru technických služieb po novom opravovať pomocou infražiaričov. Mesto o tom informuje na oficiálnej webovej stránke.
viac
23.09.2023
BSK si zoberie úver do výšky 34 mil. eur, opraviť chce cesty aj mosty
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) si zoberie úver do výšky 34 miliónov eur. Zabezpečiť ním chce financovanie projektov z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP). Plánuje zrevitalizovať cesty II. a III. triedy a tiež rekonštruovať mosty.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %