Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
21.03.2022 01:30

Mesto a vodohospodári po rokoch upravia brehy Tajovského potoka


Ilustračná snímka: (tasr).


Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) v spolupráci s mestom Banská Bystrica vykonajú údržbu porastov v koryte Tajovského potoka, ktorého brehy neboli upravované už niekoľko rokov.


Úprava potoka súvisí s bezpečnosťou i blížiacim sa Európskym olympijským festivalom mládeže (EYOF). Informovali o tom SVP a samospráva.

Porast v blízkosti Tajovského potoka plní podľa vodohospodárov niekoľko funkcií, najmä stabilizáciu brehov toku. Pri opakovaných búrkových udalostiach však v uplynulých rokoch došlo k poškodeniu značnej časti stromov. V úseku medzi budovou Záhradníckych a rekreačných služieb (ZAaRES) mesta a športovým areálom na Štiavničkách preto SVP v najbližších týždňoch pristúpi k odstraňovaniu náletov a krovia.

"V ďalšej etape pristúpi mestská organizácia ZAaRES k opiľovaniu rizikových konárov vo výškach, ktoré je potrebné realizovať vysokozdvižnou plošinou. V hornej časti pod areálom hotela Dixon bude správca ešte upravovať poškodenú časť vodného toku pomocou techniky, hlavne použitím riečneho materiálu s presypaním ťažkého lomového kameňa na stabilizáciu oboch brehov," priblížil hovorca SVP Marián Bocák.

V športovom areáli na Štiavničkách odštartovalo v piatok (18. 3.) mesto Banská Bystrica i tradičné celomestské upratovanie s názvom Za krajšie mesto. V rámci akcie sa vyčistilo okolie športovísk, ako aj celého širšieho areálu, ktorý sa už v júli stane centrom hlavného diania EYOF 2022.

"Som rád, že počasie nám vyšlo a mohli sme spustiť tohtoročnú upratovaciu brigádu. Verím, že sa do najbližších štyroch etáp zapojí čo najviac obyvateľov a výsledkom bude nielen pekné, ale aj čisté mesto," dodal primátor Banskej Bystrice Ján Nosko.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.04.2016
Otvorením Barborskej cesty, Hodinovej veže a fontány sa začne sezóna
Otvorenie letnej turistickej sezóny v Banskej Bystrici bude v sobotu (30. 4.) nabité viacerými podujatiami a atrakciami.
viac
05.01.2017
Štafetu Európskeho mesta športu si od Košíc prevezme Banská Bystrica
Trojkráľovým behom 6. januára o 15.00 h sa Košice symbolicky rozlúčia s titulom Európske mesto športu 2016. V ten istý deň prevezme titul Banská Bystrica - Európske mesto športu 2017.
viac
15.12.2017
Rok zelene a materských škôl v Banskej Bystrici
Banskobystrickí poslanci na svojom 21. zasadnutí mestského zastupiteľstva schválili vyrovnaný rozpočet na rok 2018. Počíta s investíciami do obnovy materských a základných škôl, miestnych komunikácií, športovej infraštruktúry i do budovania parkovísk.
viac
26.10.2022
Mesto už vykonáva údržbu bežkárskych tratí pred zimnou sezónou
Jeseň je ideálna na údržbu bežkárskych tratí pred zimnou sezónou, a preto pracovníci Záhradníckych a rekreačných služieb (ZAaRES) mesta Banská Bystrica v týchto dňoch upravujú lesné cesty a zvážnice. ZAaRES o tom informovali na sociálnej sieti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %