Piatok 28.06.2024
Dnes má meniny 
Beáta
°C
21.06.2024 04:05

Malinô Brdo za euro


Ilustračná snímka (OOCR Liptov)


Horské stredisko Malinô Brdo, dostupné len 5 minút cesty z centra Ružomberka, slávnostne otvára letnú sezónu 22. júna 2024. Na návštevníkov v sobotu čaká atraktívny program pre všetky vekové kategórie a najmä jazdy lanovkou len za symbolické euro.


V letnej sezóne strediskové lanovky využívajú rodiny s deťmi, turisti a najmä adrenalín vyhľadávajúci bikeri. Lákadlom sezóny bude nová cyklistická trasa vhodná pre začiatočníkov.

Malinô Brdo sa nachádza v pohorí Veľká Fatra v Hrabovskej doline, ktorá ponúka veľké množstvo športových aktivít nielen pre adrenalínových nadšencov, ale aj príjemný oddych v prírode a pri vode. „V stredisku sme spustili letnú sezónu a prevádzku kabínkovej lanovky už koncom apríla, ale slávnostné otvorenie nás aj našich návštevníkov čaká túto sobotu 22. júna. Najväčším lákadlom bude spiatočná cesta lanovkou pre všetkých len za symbolické jedno euro. Počas slávnostného otvorenia u nás vystúpi hudobná skupina Chilli Fellaz aj bubnová show MaliRosa. Najmenší si užijú penovú párty, maľovanie na tvár či tetovanie, ale aj ukážky práce hasičov i horských záchranárov,“ povedal riaditeľ strediska Malinô Brdo Ivan Dic. Od 1.7. bude okrem kabínkovej lanovky vyvážať na vrchol Malinné, do výšky 1 209 m n. m., návštevníkov z Hrabovskej doliny už aj sedačková lanovka, odkiaľ si vychutnajú panoramatické výhľady na Západné, Nízke aj Vysoké Tatry, Malú Fatru i Chočské Vrchy. Stredisko si obľúbili bikeri, pre ktorých je vybudovaný atraktívny bikepark. 15 kilometrov downhillových a enduro tratí, dopĺňa zábavný flow trail.

„Novinkou tohto leta je zrevitalizovaná cyklistická trať Malina, ktorá patrí k najľahším trasám v bikeparku a je vhodná aj pre začiatočníkov. Počas prázdninového obdobia navyše pripravujeme aj zvýhodnené rodinné vstupy na lanovky,“doplnil Ivan Dic. Leto je najmä o rodinách s deťmi a tie majú v stredisku veľa možností na vyžitie. Jazda lanovkou môže byť spojená s výletom v prírode, turistikou, návštevou zvieratiek na minifarme Sidorovo, interakciou na náučných chodníkoch na Malinné Brdo. V stredisku pripravili aj pokračovanie rodinnej hry Záhady lesa, ktorá deti zabaví i niečo naučí a po absolvovaní poteší drobným darčekom. „Liptov ponúka veľa možností pre dovolenkárov, okolie Ružomberka nevynímajúc. Výlet na Malinô Brdo môžu hravo spojiť aj s návštevou jedinej pamiatky UNESCO na Liptove, s Vlkolíncom, pričom vstup do expozícií si môžu priamo zakúpiť s lístkom na lanovku. Skvelú zábavu sprostredkujú z Malina Brda aj jazdy horskými kárami či terénnymi kolobežkami po trase dlhej viac ako 4 kilometre. Jazda je vhodná pre všetkých a to vďaka jednoduchému ovládaniu káry a kolobežky a aj asfaltovému povrchu trasy,“povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková. Leto na Maline bude patriť aj športovým podujatiam. Slovenský pohár v zjazdovom bicyklovaní 30. júna, 13. júla obľúbené bežecké preteky Behaj lesmi a Spartan race od 30. augusta do 1. septembra 2024.

Milovníci hôr a lanoviek si na Liptove vychutnajú i jazdy lanovkami v Jasnej. Na Chopok sa dostanú pohodlne dvomi kabínkovým lanovkami a v polovici cesty, na Priehybe, ich čaká aj atraktívny salaš s ovečkami, ktoré zaujmú nielen najmenších.

 

Autor: (ts-OOCR Liptov, Katarína Šarafínová)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.05.2016
Na Spišskom hrade otvoria letnú sezónu predstavením mobilnej aplikácie
S heslom Budete sa u nás cítiť ako králi otvoria v nedeľu 8. mája letnú turistickú sezónu na Spišskom hrade. Pripravený je kultúrny program, špeciality z hradnej kuchyne, ale aj ukážky práce hradného kata. Počas otvorenia predstavia aj novú mobilnú aplikáciu.
viac
21.04.2018
Tvrdošínsku Galériu Márie Medveckej znova sprístupnia verejnosti
Tvrdošínsku Galériu Márie Medveckej, ktorá je stálou vysunutou expozíciou Oravskej galérie v Dolnom Kubíne, v piatok podvečer opätovne sprístupnia pre širokú verejnosť. Svoje brány otvára po prvý raz v tomto roku.
viac
13.05.2018
Na Oravskej lesnej železnici otvorili hlavnú turistickú sezónu
Podujatím Keď odfúkne lokomotíva v nedeľu v Oravskej Lesnej slávnostne otvorili hlavnú turistickú sezónu na Oravskej lesnej železnici. Okrem kultúrneho programu bola pre návštevníkov pripravená aj spomienka na významné výročia Oravskej lesnej železnice, Oravského múzea či parnej lokomotívy Gontkulák
viac
30.11.2018
Zima spojila Čechov a Slovákov
Tradičný štart zimnej sezóny na vrchole Chopka tentokrát nespojil len Liptákov a Horehroncov, ale aj Čechov a Slovákov. Pri príležitosti 100. výročia Československa otvorili na Chopku zimnú sezóny vskutku netradične.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.25 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.61 %