Utorok 17.09.2024
Dnes má meniny 
Olympia
°C
10.09.2024 02:20

Liptovský Ján ožije medzinárodnými majstrovstvami vo vyrezávaní drevených sôch


Snímka: Teraz.sk


Medzinárodné majstrovstvá vo vyrezávaní drevených sôch v Liptovskom Jáne Drevené kráľovstvo sa tento rok budú niesť v duchu slovenských tradícií. Rezbári spracujú päť kubíkov topoľového dreva. Súťaž v rýchlorezbe s charitatívnym zámerom sa bude konať v sobotu (14. 9.). T


ASR o tom informovala Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov. Dodala, že svoje umenie predvedie šestica rezbárov zo Slovenska, z Česka aj Poľska. Píly bude počuť v Jánskej doline už od štvrtka (12. 9.). "Hlavný program čaká na návštevníkov v sobotu od 12.00 h. Najatraktívnejšia časť podujatia býva súťaž v rýchlorezbe," priblížila Šarafínová. Tá sa začne o 15.00 h a po nej bude charitatívna dražba, do ktorej sa môže zapojiť každý návštevník.         

"Drevené kráľovstvo patrí k jednému z top podujatí jesene. Aj týmto podujatím predlžujeme sezónu a záujem o región v čase, keď sú najlepšie výhľady na hory v roku, ideálne podmienky na turistiku či relax vo vodných parkoch," doplnila riaditeľka liptovskej OOCR Darina Bartková.         

Za deväť predchádzajúcich ročníkov podujatie pomohlo rôznym ľuďom aj organizáciám sumou takmer 50.000 eur.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.09.2018
História ožije v drevených sochách
Pri tradičnej slovenskej drevenej kolibe Strachanovka v Liptovskom Jáne od 13. do 15. septembra ožije kus histórie a to vďaka 5. ročníku medzinárodných majstrovstiev vo vyrezávaní drevených sôch.
viac
28.05.2019
Matúša Sukeľa a jeho výkon na MS v ľadovom hokeji ocenil primátor Ján Blcháč
Cenu primátora si hokejový útočník Matúš Sukeľ odniesol z primátorskej kancelárie za vynikajúcu reprezentáciu mesta po absolvovaní tohtoročného seniorského svetového šampionátu, ktorý bol Sukeľovou premiérou.
viac
10.09.2021
Nová krížová cesta na Liptove
Liptovský Ján a Jánska dolina privítajú už 7. ročník Medzinárodných majstrovstiev vo vyrezávaní drevených sôch – Drevené kráľovstvo. Téma tohto ročníka bude vysoko aktuálna – krížová cesta. Podujatie sa uskutoční 16. až 18. septembra pri Kolibe Strachanovka v Jánskej doline.
viac
13.09.2022
V Jánskej doline budú medzinárodné majstrovstvá vo vyrezávaní sôch
Rezbári z troch krajín sa v tomto týždni predstavia na medzinárodných majstrovstvách vo vyrezávaní drevených sôch v Jánskej doline pri Liptovskom Mikuláši.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %