Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
30.04.2019 02:05

Letnú turistickú sezónu v obci otvorí Deň otvorených dverí


Snímka: TIC Nitra


Letnú turistickú sezónu v Topoľčiankach odštartuje v stredu 1. mája tradičný Deň otvorených dverí. Všetkých návštevníkov privítajú vo svojich priestoroch podniky a inštitúcie sídliace v obci.


Národný žrebčín sprístupní počas 19. ročníka otvorenia jazdeckej, turistickej a chovateľskej sezóny jazdiareň a hipologickú expozíciu, doplnenú o výstavu fotografií Jazda kráľov – hrdosť, úcta, tradícia. Program vyvrcholí slávnostným galaprogramom v popoludňajších hodinách.       

Obecné národopisné múzeum predstaví historické predmety zo života vidieckych ľudí z prelomu 19. a 20. storočia. Súčasťou prehliadky bude aj odborný výklad. „Samozrejmosťou budú prehliadky pivníc a archívu zdarma, vynovená pivnica a vonku párty stan,“ informovala Dana Póčiková z Nitrianskej organizácie cestovného ruchu.       

V priestoroch Domu kultúry a služieb sa uskutoční X. ročník Medzinárodnej výstavy fotografií, ktorú pripravili členovia miestneho fotoklubu. Svoje práce bude prezentovať český fotograf prírody Jenda Havránek a členovia topoľčianskeho fotoklubu.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.04.2019
Letnú turistickú sezónu v Bojniciach otvoria sprievodom i ohňovou šou
Otvorenie letnej turistickej sezóny v Bojniciach sa bude tento rok niesť v znamení 25. výročia sokoliarov Aquila z Bojníc. Ich vystúpenia s dravcami či ohňová šou koncom apríla tradične doplní i sprievod mestom.
viac
25.04.2022
Letnú turistickú sezónu na hornej Nitre otvorí sprievod postáv z rozprávok
Letnú turistickú sezónu na hornej Nitre otvorí sprievod s postavami z rozprávok, seriálov a filmov, ktoré sa natáčali v Bojniciach a okolí. Súčasťou podujatia 30. apríla budú i aktivity pre deti a umelecký projekt Legendy ožívajú.
viac
14.05.2022
Turistickú sezónu v Holíči otvorí festival aj večerné prehliadky zámku
V sobotu (14. 5.) slávnostne otvoria v Holíči na zámku turistickú sezónu na Záhorí. Súčasťou otvorenia turistickej sezóny bude aj Noc v múzeu.
viac
15.02.2023
Otvorenie turistickej sezóny Trdlofest sa uskutoční 20. mája
Tradičné podujatie Trdlofest, ktoré otvára hlavnú turistickú sezónu v meste Skalica, sa uskutoční vo Františkánskej záhrade v sobotu 20. mája. Informovala o tom vedúca Turistickej informačnej kancelárie mesta Skalica Renáta Medňanská.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %