Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
24.06.2019 09:15

Letná dovolenka na Horehroní


Leto na Horehroní


Krásna krajina s rázovitými dedinami okolo horného Hrona leží takmer v srdci Slovenska. Rieka Hron, podľa ktorej je pomenovaný región Horehronie, pramení na južnom svahu majestátnej Kráľovej hole.


E-bike show room a Cyklobus

Pre všetkých milovníkov cyklistiky je otvorený nový show room e-bikov priamo na námestí v Brezne. Okrem elektrických bicyklov si môžete prenajať aj sprievodcu, či rezervovať miesto v pravidelnom Cyklobuse. V atraktívnych priestoroch nájdete i rôzne doplnky na bicykel, či informácie o cyklistike, odporúčané cyklotrasy a  tipy na výlety Horehroním. Región ponúka viac ako 860 km cyklotrás. Rezervovať e-bike z piatich požičovní v regióne si môžete priamo na web stránke www.cyklo.horehronie.sk

Astrovlakom za hviezdami

Aj toto leto vyrazí priamo do Lesníckeho skanzenu Vydrovskej doliny jedinečný astrovlak. Spojenie nočnej jazdy legendárnou Čiernohronskou železničkou a pozorovanie hviezd s profesionálnymi ďalekohľadmi s astronomickou prípravou. Nezabudnuteľný zážitok pod hviezdami môžete toto leto zažiť v troch termínoch: 4 júla, 11. júla a 8. augusta. Pre ubytovaných hostí je výlet astrovlakom s dopravou Tourbusom priamo z ubytovacieho zariadenia podľa platného grafikonu.

Rozhýbme svoje boky a telo

Počas horúcich letných dní si môžete zamakať aj na obľúbených skupinových cvičeniach- počas Horehronie FIT Day na Táľoch. Jumping, piloxing, pilates, jóga a množstvo ďalších tréningov pre malých i veľkých budú čakať počas dvoch sobôt 20. júla a 17. augusta pri vodnej nádrži v rekreačnej oblasti Tále pri Hoteli Partizán.

Rozhýbať svoje telo si budete môcť a zatrénovať si i priamo na námestí v Brezne 27. júla počas prvého horehronského Pivného festivalu, kedy svoje umenie ukážu aj silný muži na workoutovom ihrisku a spoločne rozprúdime tu najlepšiu zábavu na Street Party v Brezne.

Leto v znamení legendárnych vlakov

Počas celého leta si okrem jazdy legendárnou Čiernohronskou železničkou, ktorá jazdí na troch rôznych trasách, môžete užiť aj jazdu historickým vlakom Horehronským expresom. ,,Cez letné prázdniny každý piatok a sobotu vyrazí expres do sedla Zbojská, kde turisti spoznajú tradičnú kuchyňu priamo na salaši a zažijú zbojnícke dobrodružstvá. Druhá trasa expresu prechádza celým Horehroním na Dedinky, Mlynky s najkrajšími výhľadmi na unikátne horehronské viadukty až do Slovenského raja, kde sa môžete schladiť napríklad v Dobšinskej ľadovej jaskyni.“ uviedla Ing. Petra Ridzoňová Hlásniková, výkonná riaditeľka oblastnej organizácie cestovného ruchu REGIÓN HOREHRONIE.

Lanovkami za slnkom a horami

Horehronie tento rok otvorí hôrne brány aj pre malých turistov. Pre rodiny s deťmi a starých rodičov s vnúčatami rozhodne odporúčame výlet lanovkami na obe strany Chopku. Moderné kabínové prepojenie z Krupovej cez Chopok na Liptov, gurmánske zážitky s výhľadmi na Nízke i Vysoké Tatry, alebo čriedu kamzíkov pasúcich sa na holiach určite stoja zato. Novinkou bude letná prevádzka Mýto, Ski & Fun centra. Lanovka vás odvezie do prostredia nekončiacich pastvín v okolí Breznianskej skalky, ovčie stáda vás odprevadia ku horskej Dedečkovej chate, kde si môžete pochutnať na domácich špecialitách.

,,Babičkina letná škola“

Netradičné priestory turisticko-informačného centra Horehronie v obci Bystrá sa každú stredu počas letných prázdnin zmenia na dielničky kde si opäť budete môcť vyrobiť zaujímavý ručne vyrobený suvenír alebo počas tematických workshopov zistiť viac o liečivých bylinkách a účinkoch medu a včelích produktov. TIC Horehronie bude počas leta pre všetkých turistov otvorené každý deň od 8:00 do 18:00 hodiny.  

Kultúra aj zábava počas letných podujatí

Aj tento rok na Vás čaká tradičné podujatie spojené s oslavou Dňa stromu 13. júla v Lesníckom skanzene v Čiernom Balogu, či naopak netradičné podujatie Upírska svetlá noc v Hornej Lehote, venované chodníku jediného slovenského upíra Prdimuchu v spojením s otvorením upírskej izby 16. augusta. V sobotu 10. augusta spolu oslávime Dni obce Bystrá počas Turistických dni Horehronia. Zvučné mena slovenskej hudobnej scény Vám prídu opäť zahrať a roztancovať Vás v novom amfiteátri Zuna. Letné prázdniny ukončíme už tradične stredovekými Bomburovými slávnosťami 23. a 24. augusta priamo na námestí v Brezne. Historické sprievody, ukážky stredovekých remesiel, či šermiarske umenie si budete môcť vychutnať počas tohto víkendu.

Horehronské letné osvieženie

A aké by to bolo leto bez kúpania? Región Horehronie ponúka prírodné kúpaliská jazero Krpáčovo a vodná nádrž Tále, alebo Palcmanskú Mašu na pomedzí jeho východnej hranice, či osvieženie z Vajskovských a Predajnianskych vodopádov. Zaručene Vás schladia i Bystrianska jaskyňa a jaskyňa Mŕtvych Netopierov.

Autor: (ts-región Horehronie)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.12.2018
Bubny za sprievodu snežných psov pod Chopkom
Prvé snehové vločky dávno padli, lanovky i ratraky sú v plnom nasadení a pod Chopkom sa chystá netradičná oslava najmladšej a najstaršej lanovky.
viac
07.07.2020
Hrady, kúpele, akvaparky či múzeá, aj to je juh stredného Slovenska
Juh stredného Slovenska ponúka historické a kultúrne pamiatky, turisticky atraktívne prírodné zákutia a rozmanité možnosti kúpania. Smerom na juh od Zvolena ho tvoria aj historické regióny Novohrad a Hont.
viac
01.07.2021
Dovolenkujte bezpečne a zodpovedne vďaka európskym GreenPassom
Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR spustilo aplikáciu, v ktorej budete mať Digitálne COVID preukazy EÚ stále po ruke.
viac
23.07.2021
Nový vodný park na Liptove
Letná sezóna priniesla na Liptov novinku v podobe ďalšieho vodného parku. Najväčší slovenský vodný park na drevenej konštrukcii je zasadený do príjemného podhorského prostredia Nízkych Tatier a dopĺňa komplex Demänová Rezort na začiatku Demänovskej doliny.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %